23948sdkhjf

Frist i dag for at deltage i debat om forsvar til søs

Hvordan skal Danmark prioritere sine maritime indsatser i en verden i en ny sikkerhedspolitisk virkelighed?

Der er sket ufattelig meget rent sikkerhedspolitisk de sidste otte måneder, og det kalder på en debat Maria Skipper Schwenn, Danske Rederier

Det er det grundlæggende spørgsmål, når Danske Rederier, Udenrigsministeriet og Københavns Universitet holder seminar om maritim sikkerhed som en del af Danish Maritime Days på tirsdag 4. oktober.

Debatten vil tage udgangspunkt i pirattruslen i Guineabugten, men med Ruslands angrebskrig i Ukraine, gasudslip i Østersøen, situationen i Hormuzstrædet, og Kinas militærøvelser i Taiwanstrædet, er der grobund for flere interessante diskussioner.

- For et år siden sendte Danmark en fregat til Guineabugten for at beskytte handelsflåden mod pirater. Den trussel består stadig i dag, men der er sket ufattelig meget rent sikkerhedspolitisk de sidste otte måneder, og det kalder på en debat om, hvad det er for en fremtid, vi ser ind i rent sikkerhedsmæssigt for handelsflåden, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier i en meddelelse.

Dagen inden offentliggør regeringens sikkerhedspolitiske analysegruppe den faglige analyse af den sikkerhedspolitiske situation frem mod 2035.

Seminaret finder sted tirsdag den 4. oktober kl. 13.30 – 17.30 hos Danske Rederier i Amaliegade 33.

 Tilmelding er nødvendig og kan ske her senest i dag, meddeler Danske Rederier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081