23948sdkhjf

Bladt Industries og Semco Maritime sammen i stort polsk offshore vind-projekt

Et konsortium bestående af de strategiske partnere Bladt Industries og Semco Maritime er blevet udnævnt som foretrukken leverandør af to offshore substations til Baltic Power-projektet, der er et joint venture mellem ORLEN Group og Northland Power Inc. med et mål om at levere ren energi til flere end 1,5 mio. husstande i 2026.

De skriver Semco Maritime i en pressemeddelelse.

...vi er stolte over, at ORLEN Group og Northland Power har underskrevet kontrakten og valgt vores mangeårige strategiske partner Bladt Industries og Semco Maritime som foretrukne leverandører Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime

De to substations vil blive fremstillet og etableret i 2022-2025 som væsentlige dele af den elektriske infrastruktur i vindmølleparken, der vil bestå af flere end 70 turbiner med en minimumskapacitet på 14 MW hver. Stålstrukturerne til hver substation vil veje 2,5 tons og placeres på fundamenter, så konstruktionen når en højde på omkring 20 meter over havoverfladen.

Konsortiet vil have ansvaret for ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og installation af de to offshore substations. I fællesskab er Bladt Industries og Semco Maritime blandt de mest erfarne leverandører i markedet efter at have fremstillet og idriftsat flere end 20 substations til offshore-vindmølleparker.

Bladt Industries fokuserer udelukkende på offshore vindprojekter og har mange års erfaring inden for fremstilling af stålstrukturer til offshore substations, overgangsstykker samt monopile- og jacket-fundamenter i Polen og Danmark. Semco Maritime har skabt en stærk position og unikke kompetencer inden for udvikling, fremstilling og idriftsætning af substations til offshore vindprojekter med afsæt i årtiers erfaring fra offshore-markedet.

Mangeårige strategiske partnere

- Vi er stolte af at være blevet valgt til dette polske milepælsprojekt baseret på vores erfaring, viden og historik. Sammen med vores partner Semco Maritime ser vi frem til at levere endnu et fælles projekt i offshore vind-industrien. I Bladt Industries er vi glade for at blive betragtet som et par rolige hænder på roret og få mulighed for at indgå i samarbejdet om at understøtte udviklingen inden for offshore vind i Polen på sikker og succesfuld vis, siger Anders Søe-Jensen, CEO, Bladt Industries i pressemeddelelsen.

- Baltic Power-projektet er endnu en milepæl i udviklingen af vedvarende energi i Polen, og vi er stolte over, at ORLEN Group og Northland Power har underskrevet kontrakten og valgt vores mangeårige strategiske partner Bladt Industries og Semco Maritime som foretrukne leverandører. Vi ser frem til at trække på vores fælles erfaring og fortsætte vores gode samarbejde på dette projekt i et tæt samarbejde med Baltic Powers projektteam og en række dygtige og erfarne leverandører, siger Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime.

Baltic Power-vindmølleparken vil blive opført omkring 23 kilometer fra kysten nær Łeba og Choczewo. Når projektet står færdigt i 2026, vil Baltic Power-vindmølleparken kunne levere ren energi til flere end 1,5 mio. husstande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125