23948sdkhjf

Færre unge optaget på de maritime uddannelser - her er vindere og tabere i årets kapløb om at få fat i de ombejlede unge

De maritime uddannelsesinstitutioner har optaget 878 unge på de forskellige uddannelsesretninger i år. 

Det er 30 færre end sidste år. 

Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Mest markant er udviklingen på Danmarks største og mest prestigefulde maritime uddannelsesinstitution, Svendborg Maritime Academy, SIMAC, hvor man i år optager 140 studerende - et fald på 49 studerende i forhold til sidste år og et fald på hele 88 studerende sammenlignet med de seneste års højdepunkt i 2020, hvor der blev optaget 228 studerende. På SIMAC er man nu - stort set - tilbage på niveauet i 2018, hvor der blev optaget 131 studerende. 

På landets anden store maritime uddannelsesinstitution, MARTEC i Nordjylland, er faldet i antal optagne noget mere beskedent med blot fire færre studerende i forhold til sidste år. 

På SIMAC og MARTEC byder man samlet set 68 kommende nye skibsførere velkommen, mens man har optaget 727 kommende maskinmestre fordelt i hele landet.

Blandt maskinmesterskolerne står Maskinmesterskolen i København for den store succeshistorie. Her har man i år for første gang haft held til at øge optaget til mere end 200 studerende. Der blev i år helt præcist optaget 209 studerende mod 179 studerende året før. 

Hvis Danmark skal fastholde sin position som en stærk og verdensførende søfartsnation, så har vi brug for at få uddannet dygtige maskinmestre, navigatører og shippingfolk Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier

På studiet ”International Shipping and Trade” på Copenhagen Business School oplever man en stigning. Her har 75 unge fået tilbudt en plads mod 63 sidste år.

Hos rederiernes brancheorganisation, Danske Rederier, kommenterer man udviklingen således: 

- Coronapandemien betød, at der blev optaget et rekordhøjt antal studerende. Så at tallet falder lidt, er ikke så overraskende, men det er faktisk positivt at tallet ikke er faldet mere. Vi ser det blot som en reminder om, at vi fortsat skal arbejde målrettet på at synliggøre karrieremuligheder i Det Blå Danmark, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse.

Hun fortsætter: 

- Hvis Danmark skal fastholde sin position som en stærk og verdensførende søfartsnation, så har vi brug for at få uddannet dygtige maskinmestre, navigatører og shippingfolk. Jeg er derfor enormt glad for, at 803 unge har valgt en karriere til søs, og jeg ser frem til at byde dem velkommen i branchen.

De maritime uddannelser som er omfattet den koordinerede tilmelding, er Maskinmesterskolen i København, Maritime og Polytechnic University College, MARTEC, i Frederikshavn, Svendborg International Maritime Academy, SIMAC, Fredericia Maskinmesterskole, Aarhus Maskinmesterskole og studiet ”International Shipping and Trade” på Copenhagen Business School.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.162