23948sdkhjf

Cadeler indgår første aftaler i gigantisk havvindprojekt - omfatter skibskapacitet og vindturbiner

Cadeler A/S har for første gang indgået en reservationsaftale med ScottishPower Renewables. Aftalen omfatter skibskapacitet til transport og installation af 95 vindturbiner med 15MW kapacitet i East Anglia Three vindparken. Desuden er Cadeler udpeget som ’foretrukken leverandør’ til to andre projekter i East Anglia Hub projektet i Nordsøen

Cadeler har i dag offentliggjort, at der er indgået tre aftaler med en ny kunde, ScottishPower Renewables, der er en del af Iberdrola koncernen. 

Den første aftale omfatter reservation af skibskapacitet til transport og installation af 95 vindturbiner i Nordsøen i 2026. Når disse står færdige, vil de kunne bidrage med en kapacitet på 1,4 GW. Samtidigt er der indgået to aftaler med ScottishPower Renewables, som udpeger Cadeler som ’foretrukken leverandør’ til projekterne East Anglia One North og East Anglia Two.

Den samlede værdi af de tre aftaler, hvis de udføres, beløber sig til mellem 90 og 225 millioner euro, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det er en stor glæde for os at kunne indlede det nye samarbejde med ScottishPower Renewables. East Anglia Hub-projektet er både meget omfattende og særdeles ambitiøst. Med de aftaler, vi har indgået, er grunden lagt til, hvad der samlet set kan blive den største ordre i Cadelers historie i størrelse og omfang. Vores flåde bliver i disse år udvidet med flere markante nybygninger netop for at kunne levere til sådanne storskala projekter. Vi er meget begejstrede over, at vores mandskaber nu får mulighed for at vise deres stærke kompetencer, samtidigt med, at vi bringer vores nye skibskapacitet i spil og kan vise det store potentiale, vi kan stille til rådighed, siger Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler, i pressemeddelelsen. 

Cadeler vil til de kommende projekter indsætte et O-class installationsfartøj, der til den tid er opdateret med en ny, større kran, samt et X-class fartøj, der i øjeblikket er under nybygning sammen med et søsterskib. Det nye X-class skib ventes klar til drift i andet halvår af 2024.

Den nye kæmpe havvindpark East Anglia Hub, der opføres af ScottishPower Renewables og Iberdrola, ligger i Nordsøen ud for Storbritanniens østkyst. I klyngen indgår de tre anlæg East Anglia One North, East Anglia Two and East Anglia Three.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14