23948sdkhjf

Rygte: Mærsk vil bygge yderligere 12 metanolskibe for 15 mia. kr.

Mærsks kommende flåde af store containerskibe, der også kan sejle på metanol, står til at blive fordoblet, allerede inden det første skib er søsat.

A.P. Møller - Maersk kigger løbende på sammensætningen af flåden Talsperson fra Mærsk

Ifølge kilder er Mærsk er på vej med en ny gigantordre på 12 metanol dual-fuel drevne containerskibe på hver 16.000 teu til en samlet anslået værdi på 15 mia. kr.

Det skriver mediet Tradewinds.

Mærsk har allerede otte ’grønne’ containerskibe i ordre med option på yderligere fire.

Ifølge Tradewinds' kilder er Sydkoreas tre største værfter, Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, blevet kontaktet, men Mærsk vil ikke kommentere på rygterne.

- A.P. Møller - Maersk kigger løbende på sammensætningen af flåden for at sikre, at den matcher såvel de nuværende som fremtidige operationelle behov. Det inkluderer muligheder for at chartre fra tredjepart, købe eller sælge skibe samt at bestille nybygninger, lyder det fra en Mærsk-talsperson til Tradewinds.

Ifølge værftskilder vil de 12 nye containerskibe blive 5-10 pct. dyrere på grund af stigende omkostninger til materialer og arbejdskraft end skiber, Mærsk allerede har bestilt sidste år. De blev vurderet til at koste 175 mio. dollars pr skib, mens de nye vil løbe op i 183 mio. dollars, som omregnet svarer til omtrent 1,3 mia. kr.

Bliver ordren til noget, vil skibene formentlig først kunne blive leveret fra 2026 på grund af travlhed på de sydkoreanske værfter. Det første af de otte allerede bestilte skibe forventes at blive søsat i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141