23948sdkhjf

Målrettet indsats for at få flere diplomingeniører til den maritime branche

Højt informationsniveau og velovervejede spørgsmål til årets Tech-Event på DTU, som fandt sted i går. For når unge beslutter sig for en karrierevej, kan mødet med en god rollemodel gøre hele forskellen, og det samme kan en grundig præsentation af en rigtig spændende branche som den maritime.

Det skriver brancheorganisationen Danske Maritime, der repræsenterer mange af de arbejdsgivere i Det Blå Danmark, der beskæftiger ingeniører.

Dette er netop, hvad Tech-Event byder på, og denne gang er dagen målrettet diplomingeniører, som der i dén grad er rift om på tværs af brancher. Netop på DTU går mange dygtige unge talenter, som vi har brug for i den maritime branche, og derfor arbejder Danske Maritime, Danske Rederier og DTU sammen om at vise, hvor mangfoldige muligheder en karriere i Det Blå Danmark byder på.

Inspiration udefra

Den maritime industri har stor interesse i at komme i dialog med de kommende diplomingeniører og inspirere dem til at vælge en maritim specialisering i deres studie, fordi uddannelsen kombinerer ingeniørfaglighed med et praktisk erhvervsrettet fokus, hvilket mange virksomheder efterspørger.

MAN Energy Solutions, OSK-Shiptech og Wärtsilä er derfor med til at belyse, hvilken forskel de unge kan gøre med deres uddannelse. Gennem oplæg, debat og dialog får de indsigt i, at den danske maritime industri inden for miljø- og klimavenlige teknologier er blandt de dygtigste og mest innovative i verden, og at de unge dermed kan gøre en reel forskel i arbejdet med at trække hele verdensflåden i en grønnere retning.

Den maritime industri har et meget stort behov for at tiltrække dygtige diplomingeniører, og vi håber selvfølgelig, at vi med Tech-Event for diplomingeniører kan inspirere de studerende til at vælge en maritim retning – såvel i deres studie som i deres karriere Cecilie Lykkegaard, vicedirektør hos Danske Maritime

Interessen fra de studerende er meget tydelig i dag, og Danske Maritime håber nu på, at flere studerende har fået skærpet deres maritime interesse og vælger at søge den blå vej, fortæller Cecilie Lykkegaard, vicedirektør hos Danske Maritime:

- Den maritime industri har et meget stort behov for at tiltrække dygtige diplomingeniører, og vi håber selvfølgelig, at vi med Tech-Event for diplomingeniører kan inspirere de studerende til at vælge en maritim retning – såvel i deres studie som i deres karriere. Og vi er meget glade for, at vores medlemsvirksomheder stiller velvilligt op til eventet, for ingen er bedre til at fortælle om mulighederne i vores spændende branche end de engagerede repræsentanter fra virksomhederne, siger Cecilie Lykkegaard.

Constructor Game

I løbet af dagen er der debat med både virksomheder fra både Det Blå Danmark og studerende fra den maritime studenterorganisation Nul-Kryds på DTU, som også fortæller om branchen og deler ud af egne erfaringer. Dette giver også de studerende en bred indsigt i alt fra erfaringer fra studiejob eller graduate-stillinger til uddybende forklaringer om typen af opgaver, løn, niveauer og konkrete jobmuligheder.

Som det andet har de studerende mulighed for at dyste i spillet Constructor Game, som er udviklet af World Careers i samarbejde med DTU, og hvor de studerende skal bygge skibe i teams på tid. De konkurrerer på faglig viden, tid og teamwork og skal bruge deres faglige færdigheder fra studiet. Spillet er meget virkelighedsnært og målrettet maritime, tekniske kompetencer. Så udover at de studerende kæmperhårdt for at vinde, blev de også meget klogere på, hvordan de kan bruge deres uddannelse i den maritime branche.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.144