Fremmedlegionærer i hundredvis samlet i dansk havn

Enhver fremmedlegionær er forberedt på det:
Hvis du er indrulleret i den franske hærs ekspeditionskorps skal du være forberedt på at blive indsat i første bølge på fremmed kyst.
Præcis derfor er den franske flåde og Fremmedlegionen tæt forbundet med hinanden.
Ombord på det amfibiske helikopterhangarskib 'Mistral' - som snart forlader Toldboden i København efter et flere dage langt besøg - kunne man derfor som besøgende komme helt tæt på de franske fremmedlegionærer.
Flådefartøjet er designet til at sejle tæt ind på fjendens kyster - dybgangen er 8 meter.
Her skal fartøjet ved hjælp af sine op til 16 tunge helikoptere, 70 køretøjer samt en række landgangsfartøjer hjælpe Fremmedlegionen med at etablere et brohoved på stranden.
En mindre gruppe af fremmedlegionærerne var under besøget i København iført solide okselæderforklæder og havde tunge, blankpolerede økser hvilende på skuldrene.
Der var tale om Fremmedlegionens såkaldte pionerer, der også kan kendes på deres massive fuldskæg. Pionererne spiller i dag en ceremoniel rolle i Fremmedlegionen, hvor de altid marcherer forrest under parader.
Pionererne legendariske ry - og deres udrustning - kan spores tilbage til 1700-tallet, hvor pionererne udgjorde spydspidsen i angrebsformationen, og hvor opgaven var at bruge økserne til at nedbryde fjendes barrierer.

I Europa er det ud over den franske flåde også den tyrkiske, den spanske og den italienske flåde, der råder over denne slags amfibiske hangarskibe.
Royal Navy i Storbritannien har historisk set også rådet over disse kapaciteter, men har i dag ikke operationelt aktive skibe i denne kategori.