Borgmester: Nyt flådeskibsværft i Frederikshavn var ventetiden værd
Det er ikke kun en sejr for Frederikshavn, men for hele Nordjylland, at byen er blevet udpeget til at bygge nye militære skibe til det danske forsvar.
Sådan lyder det fra borgmester i Frederikshavn Kommune Karsten Thomsen (S).
- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så glad, som jeg er i dag. Selv om ventetiden har været lang, så var det værd at vente på, siger han.
Fredag aften har partierne bag forsvarsforliget indgået en politisk aftale om, at et nyt flådeskibsværft skal opføres i Frederikshavn.
Aftalen blev præsenteret af forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) på et pressemøde.
- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at denne her beslutning kommer til at have stor rækkevidde for det danske samfund. Det, at vi nu er enige om at bygge vores egne militære skibe, kommer til at give genlyd, lød det fra ministeren på pressemødet.
Placeringen af værftet kommer ifølge Karsten Thomsen til at åbne muligheder for vækst i området - både direkte og gennem følgeerhverv.
- Det her kommer til at have stor betydning for hele Nordjylland, og det kommer til at åbne nogle arbejdspladser, siger borgmesteren.
Han gætter på, at værftet vil skabe mellem 500 og 600 nye arbejdspladser i kommunen.
- Jeg håber, at det her kan få flere til at flytte til Frederikshavn. Vi har jo en fantastisk dejlig kommune, siger han.
Karsten Thomsen er også glad for det samarbejde, der har været omkring projektet blandt byrådet, folketingspolitikere og erhvervslivet.
Det nye flådeskibsværft forventes at blive placeret på et område på cirka 135.000 kvadratmeter i Frederikshavn Havn.
Placeringen ligger tæt på Flådestation Frederikshavn, som er en af Forsvarets to flådestationer.
I en pressemeddelelse skriver Frederikshavn Kommune, at det nye værft vil kunne understøtte Forsvarets operative behov og bidrage til en mere effektiv vedligeholdelse og nybygning af flådefartøjer.
Den konkrete planlægning og etablering af værftet kan ifølge kommunen begynde i august.
Ud over Frederikshavn havde havne i Skagen, Esbjerg og Odense også budt på at få opgaven.