23948sdkhjf

I Kina opdrætter de nu laks i tankskibe bygget til formålet

Tankskibet 'Guoxin-1' blev leveret fredag ​​i den østlige provins Shandong i Kina. Skibet skal realisere en ny mobil fiskeopdrætsmodel.

Opdrætsmetoden på fartøjet er non-stop vandudveksling mellem tanke og havet Dong Shaoguang, Qingdao Conson Development Group

Skibet har en dødvægt på 100.000 tons. Med en længde på 249,9 meter har skibet 15 tanke. Ifølge holdet bag kan skibet håndtere op til 3.700 tons fisk årligt, inklusiv havaborre og atlanterhavslaks.

Det skriver det norske medie ilaks.no.

Den stedfortrædende leder af Qingdao Conson Development Group, Dong Shaoguang, fortalte i mediet CGTN, at opdrætsmetoden på fartøjet er non-stop vandudveksling mellem tanke og havet, hvilket gør miljøet på skibet lukket og kontrollerbart.

Dong Shaoguang oplyste endvidere, at fartøjets opdrætstæthed er tre til fem gange højere end traditionelle bure og har en produktionscyklus, der er op til en fjerdedel kortere.

Opdrættet vil foregå i Det Østkinesiske Hav, Det Gule Hav og Det Sydkinesiske Hav, og det første parti fisk forventes i efteråret 2022.

Yderligere to fartøjer, 'Guoxin-2' og 'Guoxin-3', vil blive leveret i marts 2024. Et fjerde fartøj, 'Guoxin-4', bliver påbegyndt bygget i slutningen af ​​2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125