23948sdkhjf

Søværnets øverste chef fratræder for at bygge skibe for Forsvaret

Fra 1. juni skal kontreadmiralen i stedet lede 'Forsvarets Skibsprogram'.

Kontreadmiral Torben Mikkelsen er fratrådt sin stilling som øverste chef for det danske søværn, uden der er fundet en erstatning for ham.

Hans stilling som chef for Søværnskommandoen bliver slået op.

Som midlertidig chef for det danske søværn vil flotilleadmiral og næstkommanderende i Søværnskommandoen Carsten Fjord-Larsen træde til.

Det skriver myndigheden på sin hjemmeside Forsvaret.dk.

Torben Mikkelsen, der fylder 60 år næste år, stopper som øverste chef efter næsten fem år. Fra 1. juni 2017 var han af titel chef for Marinestaben og siden 1. januar 2019 chef for Søværnskommandoen.

I stedet skal han lede et nyt indkøbsprogram for forsvarsts kommende nye skibe "Forsvarets Skibsprogram", der formelt forventes oprettet 1. juni 2022.

Forsvaret forklarer på sin hjemmeside, at 'Forsvarets Skibsprogram' får til opgave at planlægge og koordinere fremtidige skibsprojekter i takt med at det fornødne beslutningsgrundlag er tilvejebragt.

Programmet vil kunne komme til at bestå af en række koncerntværgående projektkontorer, der arbejder med for eksempel design og byggeri. Projektkontorer skal i den forbindelse sikre, at forhold vedrørende materiel, etablissement og infrastruktur, organisering, uddannelse og personel favnes i projektet.

Selve materielanskaffelsen gennemføres i regi af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses i et tæt samarbejde med 'Forsvarets Skibsprogram'.

Forsvaret ønsker ikke at uddybe det ny program over for Søfart, indtil det bliver præsentereret senere på forsommeren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125