23948sdkhjf

Leder af nyt Lindø-center: Nu skal vi skrive næste kapitel i roboteventyret

Med en stor millionbevilling i ryggen kan Syddansk Universitet, SDU, og en række partnere nu realisere planerne om verdens første center for udvikling af robot- og automationsløsninger til produktion af alt fra vindmøller til byggerier og skibe.

Centeret skal placeres på Lindø.

Det er da også en begejstret leder af det kommende Large Structure Production Center (LSP), professor Christian Schlette fra SDU Robotics, der har modtaget nyheden om, at han kan indlede arbejdet.

- Det er fantastisk. Nu kan vi sammen med vores partnere skrive næste kapitel i det danske roboteventyr. Noget af det første, vi skal i gang med, er at ansætte folk og indkøbe udstyr, så vi kan etablere os ude på Odense Havn på Lindø. Vi starter også straks tre demonstrationsprojekter sammen med virksomhedspartnerne, og med tiden skal vi opføre en decideret produktions- og udviklingshal, siger professoren i en pressemeddelelse.

LSP er det største ben i det fynske fyrtårn, som 65 partnere står sammen om i konsortiet Nextgen Robotics.

Udover LSP består Nextgen Robotics af droneindsats i HCA Airport og autonom skibsfart på Sydfyn, hvor SDU også er involeret, samt etableringen af Robotternes Hus.

Erhvervsfremmebestyrelsen har netop fordelt i alt 595 millioner kroner mellem otte danske erhvervsfyrtårne, og Nextgen Robotics fik en bevilling på 108 millioner kroner.

- Centret på Lindø kan blive afgørende for at sikre en bæredygtig og digitale udvikling og forskning på en række områder, som udgør fundamentet for vores samfund. Det handler om energisektoren, den maritime sektor og ikke mindst byggebranchen, siger Christian Schlette.

Når SDU og Schlette rykker ind på Lindø bliver det bl.a. for at arbejde på tre projekter - usecases - sammen med mere end 15 firmaer, som bidrager til LSP med mandetimer og ressourcer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Samlet set ventes LSP over de næste fem år at nå et budget på 200 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078