23948sdkhjf

Flyvende, sejlende og kørende droner skal lette logistikkaos i Hamborg

Der skal endnu flere små autonome droner i luften over den enorme havn i Hamborg samt selvsejlende droner i vandet foruden selvkørende robotter på landjorden.

Altsammen for at skabe overblik over det logistikkaos af containere, mennesker, lastbiler og skibe, der hele tiden kan gøres mere effektivt.

HHLA Sky, et datterselskab af Hamburger Hafen und Logistik, og Hamburg Port Authority (HPA) er blevet enige om et omfattende teknologipartnerskab. Sammen ønsker selskaberne  at bruge de autonome droner på tværs af havnen og sælge teknoligien til andre havne, oplyses det i en pressemeddelelse.

Blandt andet skal dronerne hjælpe i vedligeholdelsen og udbygningen af ​​havnens infrastruktur, for eksempel ved faciliteter, der er svære, tidskrævende eller farlige at nå.

- Denne teknologi vil hjælpe med at finde mange lovende løsninger til logistiske, sensoriske eller koordinative processer, hedder det i meddelelsen.

Dronerne kan også bistå med overblik i akutte nødsituationer.

- I tilfælde af stormflod, ulykker eller andre uforudsigelige hændelser kan flyvende, flydende eller selvkørende robotter være på stedet betydeligt hurtigere og levere højopløselige videoer og billeder, som man kan få et mere nøjagtigt overblik over situationen. Den kan være afgørende i en nødsituation, siger Jens Meier, formand for HPA. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11