23948sdkhjf

Dansk brændselscelleproducent henter 110 millioner: På vej mod lokal serieproduktion

Tilbage i oktober blev det offentliggjort at Vækstfonden og den tyske motorproducent Deutz AG startede en due diligence proces med henblik på investering i den danske brændselscelleudvikler og -producent Blue World Technologies.

Denne proces er netop afsluttet og Vækstfonden og Deutz investerer derfor hver omkring 55 millioner kr. i virksomheden. Med Vækstfonden og Deutz som investorer står Blue World Technologies stærkt i forhold til en potential fremtidig børsnotering.

- Både Vækstfonden og DEUTZ er nogle virkelig stærke og erfarende investorer, som kan understøtte Blue World, både i forhold til den videre udvikling af virksomheden, storskala produktion samt med adgang til markedet. Det har været et spændende og godt samarbejde vi har haft de seneste måneder, og det ser vi frem til at bygge videre på, siger Anders Korsgaard, medstifter og CEO ved Blue World Technologies.

Mod lokal serieproduktion

Blue World Technologies har siden starten af 2021 arbejdet på at etablere en fabrik til produktion af kernekomponenter til brændselscellestakke og-systemer ved deres hovedkvarter i Aalborg. I løbet af året har virksomheden insourcet hele produktionen af membraner, elektroder og separatorplader.

Med den nye investering vil Blue World Technologies arbejde mod en lokal serieproduktion, der skal gøre virksomheden klar til at sende brændselsceller og -systemer ud til industrier rundt i verden.

- Med kun tre år på bagen har vi på mange måder rykket hurtigt, og med disse nye investeringer sætter vi nu endnu mere fart på industrialiseringen af vores methanol-brændselscelleteknologi, siger Anders Korsgaard.

Med en forventning om at producere 500 MW brændselsceller på fabrikken i Aalborg, når den fulde produktionskapacitet opnås indenfor de næste par år, tager virksomheden et stort skridt mod at få grøn dansk energiteknologi ud på markedet, hvor den vil bidrage til reduktion af både CO2 og luftforurening. 

Fordobling af medarbejdere

At der er fart på hos virksomheden, kan også ses i udviklingen i medarbejderstaben, hvor Blue World Technologies i år har rundet 50 fuldtidsmedarbejdere, primært indenfor produktudvikling og produktionsteknologi.

Der er en forventning om at dette antal bliver mere end fordoblet i løbet af 2022, hvor virksomheden inden for kort tid vil øge bemandingen kraftigt indenfor både produktion, produktudvikling samt salg og service.

Det lovende potentiale og den innovative teknologi har været medvirkende til, at virksomheden nu lukker den trecifrede investeringsrunde. Hos statens finansieringsfond Vækstfonden glæder man sig også over, at dansk teknologi kan bidrage til den globale grønne omstilling:

- Med vores investering i Blue World Technologies ser vi frem til at bidrage til at udvikle dansk grøn teknologi. Det er vigtigt, at vi har virksomheder i Danmark, der tager de store, men samtidig helt afgørende, skridt fra laboratorieproduktion til storskala kommerciel produktion. Dét kræver store investeringer i produktionsfaciliteter, og med vores investering i Blue World Technologies er vi glade for at bidrage til at få methanol brændselsceller ud på markedet, hvor de vil gøre en forskel for både vores klima og miljø, siger Rolf Kjærgaard adm. direktør i Vækstfonden.

Vækstfondens investering er foretaget som en del af et investeringssamarbejde med den Europæiske Investeringsbank via EIF, hvis formål er at sikre risikovillig kapital til lovede vækstvirksomheder. 

Dansk teknologi skal fremme den grønne omstilling

Højtemperatur PEM-teknologi, som er den type brændselsceller Blue World Technologies har specialiseret sig indenfor, er der gennem de sidste årtier blevet investeret danske udviklingsmidler i. Disse midler har været medvirkende til at modne teknologien til det stadie den er på i dag, hvor en kommerciel produktion kan sættes i gang.

Den 8,500 kvadratmeter store produktionsbygning som Blue World Technologies overtog i februar, bliver en af verdens største brændselscellefabrikker indenfor højtemperatur PEM-teknologien.

De mange methanol brændselsceller, der skal produceres på fabrikken, fungerer som et grønt alternativ til en traditionel forbrændingsmotor eller generator og bidrager til at løse nogle af de udfordringer i den grønne omstilling, som direkte elektrificering og batterier ikke kan løse alene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156