23948sdkhjf

3i Infrastructure overtager det fulde ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i Infrastructure investerer yderligere 268 mio. pund i Esvagt og overtager dermed det fulde ejerskab af Esvagt. Den resterende aktiepost svarende til 268 mio. pund overtages fra den hidtidige medinvestor AMP Capital. 

Læs også: Medie: Esvagt skal sælges igen, nu er prisen 6 mia. kr.

Overtagelsen er dog ifølge meddelelsen betinget af visse tredjeparters samtykke og forventes at finde sted i første kvartal af 2022.

Det skriver 3i i en pressemeddelelse. 

I sin halvårsmeddelelse oplyste 3i Infrastructure, at en strategisk gennemgang af dets beholdning i Esvagt var i gang, og at der som en del af denne gennemgang var indbudt tilbud. Selskabet beholdt dog mulighederne for at fortsætte med at besidde sin halvpart, at sælge eller at tilbyde at købe AMP Capital-andelen. 

Er markedsledende

Bindende tilbud på 100 pct. af egenkapitalen blev modtaget, men ikke til en overbevisende pris for 3i Infrastructure, og derfor valgte selskabet at tilbyde at købe AMP Capital-andelen.

- Esvagts aktuelle position som markedsleder inden for europæisk havvind har været en stor bedrift. Vi mener, at rederiet er godt rustet til at drage fordel af fortsat attraktive vækstmuligheder i vindsektoren, og vi er glade for at overtage 100 pct. af forretningen, udtaler Richard Laing, der er bestyrelsesformand i 3i.

Han suppleres af Phil White, adm. partner og head of Infrastructure i 3i Invenstment:

- Vi ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med CEO Peter Lytzen og Esvagt-teamet og til at drage fordel af den fremtidige vækst på havvindmarkedet, både i Europa og USA. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096