23948sdkhjf

Køkaos i Gøteborg er slut, hvis der ikke er udetoneret sprængstof

Tørlastskibe har i dagevis ligger i kø ud for Gøteborg på grund af en fejlslagen sprængning af en gammel bro i Göta-elven inde i Gøteborg centrum, men nu lakker den kaotiske situation mod enden.

I dag torsdag foretages de sidste tjek af sejlrenden, som forventes at åbne i løbet af dagen, hvis der ikke fortsat ligger sprængstoffer i sejlrenden.

Det skriver Sjöfartstidningen.

- Det ser forholdsvis lyst ud. Det er Sjöfartsverket, der bestemmer, men i bedste fald kan de åbne sejlrenden i dag. Arbejdet udført i går (onsdag) og i aftes ser ud til at være gået godt. Den scanning, der er foretaget, ser ud til at have givet gode resultater. Men for at være helt sikre må vi lave endnu et tjek, siger Christer Niland, afdelingsleder på trafikkontoret i Gøteborg, til mediet.

Kontrollen sker gennem såkaldt framing. Det betyder, at man sejler i renden med en båd, der har en stålbjælke monteret under sig, og så ser man, om den kolliderer med noget.

Betonklodserne, der lå i vejen, skal være fjernet og med dem også det eventuelt udetonerede sprængstof, der var tilbage.

- Men hvis betonklodserne er væk, er sprængstofferne også væk, siger Christer Niland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141