23948sdkhjf

DØDSFALD: Stor personlighed fra den danske coasterfart er gået bort

Kaptajn og skibsreder Bent Andersen, Faaborg døde 21.oktober efter flere års sygdom.

Han blev  86 år gammel.

Forhenværende adm. direktør for Danmarks Rederiforening, Peter Bjerregaard, har skrevet følgende mindeord: 

Efter sin navigatør- og skibsføreruddannelse samarbejdede Bent Andersen nogle år med Nielsen & Bresling inden han købte sit eget skib og etablerede sit eget rederi.

Han var aktiv kaptajn helt frem til han solgte sit sidste skib i slutningen af 1990erne.

Rederiet blev drevet fra Dyreborg, hvor han boede sammen med sin kone Anna Marie gennem mange år. Han var en kendt personlighed i Faaborg både som mangeårig formand for Faaborg Sparekasse og ligeledes for Faaborg Museum.

Bent Andersen var stærkt interesseret i dansk kunst, men også moderne italiensk kunst havde hans interesse.

 Han brugte imidlertid også mange kræfter på det organisatoriske arbejde i søfartserhvervet.

Han var i en lang årrække formand for Rederiforeningen for Mindre Skibe, som organiserede en stor del af de danske coasterrederier og som havde hjemsted i Aalborg.

I sin egenskab af formand deltog han i flere af de udvalg og arbejdsgrupper, der i 80erne og 90erne blev nedsat af det daværende Industriministerium og Søfartsstyrelsen og som skulle styrke skibsfartens konkurrenceevne.

En hjertesag for Bent Andersen var i hele hans liv rekruttering af unge mennesker til søfartserhvervet.

Han erkendte imidlertid også, at det i det danske samfund blev stadigt vanskeligere at drive coasterfart og kun være en mindre forening.

Han var således i midten af 1990erne primus motor i et sekretariatssamarbejde med Danmarks Rederiforening, nu Danske Rederier, et samarbejde, der senere resulterede i, at både Rederiforeningen for Mindre Skibe og Rederiforeningen af 1890 blev helt integreret i Danmarks Rederiforening, og dermed i dag har et talerør for hele rederierhvervet.

Bent Andersen var som følge af sin store viden, venlighed, lune og imødekommenhed en kendt og respekteret  person i rederierhvervet og blev velfortjent også Ridder af Dannebrog.

Æret være hans minde!

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125