23948sdkhjf

Senatorer vil forbyde offshore boring ved Floridas kyster permanent

Olie- og gasboring ud for Floridas kyst har været suspenderet siden 2020 og er det indtil 2032. Nu vil senatorer gøre det til en permanent lov

De republikanske senatorer Marco Rubio og Rick Scott har stillet med et lovforslag, der skal give permanent, føderalt forbud mod olie- og gasboring ud for Floridas kyst. Det skriver mediet gcaptain.com.

Den nuværende offshore bore-moratorium (suspension, red.) blev underskrevet af den tidligere præsident Donald Trump i september 2020, da han forsøgte at vinde støtte i staten forud for præsidentvalget.

Under American Shores Protection Act ville offshore bore-moratoriummet være gældende for den østlige del af Mexico og det sydlige Atlanterhav indtil 2032. Den vil de to senatorer altså nu gøre permanent ifølge mediet. 

Beskytter kysten

- Jeg er taknemmelig for de skridt, som Trump-administrationen har taget for at sikre, at det eksisterende moratorium i den østlige Mexicanske Golf forbliver på plads efter 2022, men vi skal gøre mere. Denne lovgivning vil styrke den beskyttelse, som præsident Trump implementerede, og sikre at begge Floridas kyster forbliver sikre fra udøvende handling for at tilbagekalde moratoriet, siger Marco Rubio ifølge gcaptain.com.

- Selvom jeg er glad for, at moratoriet for boring blev forlænget med yderligere 10 år under Trump-administrationen, er det tid til at omdanne dette forbud til lov. Jeg er stolt af at slutte mig til senator Rubio i denne vigtige kamp for at bevare og beskytte Floridas naturlige ressourcer i de kommende generationer, siger Rick Scott ifølge mediet. 

Biden lider nederlag

Præsident Trumps bekendtgørelse var ellers noget af en vending fra administrationens tidligere plan om at udvide offshore-boringen ud for de fleste af Amerikas kyster, inklusive Florida, skriver mediet.

Præsident Biden har derimod forsøgt at stoppe ny leasing af olie og gas på offentligt land og farvande som en del af en plan om begrænse brugen af fossile brændstoffer og bekæmpe klimaændringerne. Men Biden-administrationens plan fik et slag i juni, da en føderal dommer i Louisiana meddelte et foreløbigt påbud til Louisiana og 12 andre stater, inklusive Florida, om at afslutte leasingmoratoriet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094