23948sdkhjf

Nørresundby-virksomhed forhindrer sammen med Amazon kollision mellem hvaler og skibe

Gate House Maritime og Amazon hjælper amerikansk kystmiljøcenter med overvågningsløsning til at beskytte truede hvaler

Som en del af den stigende efterspørgsel på fartøjsovervågning til at beskytte miljøressourcer og bevare værdifulde levesteder, glæder det førende data- og analysefirma Gate House Maritime sig over at kunne offentliggøre en ordre fra National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA) og National Centers for Coastal Ocean Science (NCCOS), der er finansieret af California Marine Sanctuary Foundation.

Det skriver Nørresundby-baserede Gate House i en pressemeddelelse.

Med kontrakten skal Gate House Maritime levere dataanalyser til fartøjsovervågningen ud for Californiens kyst i forbindelse med hvalbeskyttelsesarbejdet for at reducere risikoen for, at skibe kolliderer med truede hvaler.

Bruger lokationsdata

For at mindske risikoen for kollision mellem fartøjer og truede hvaler vil Gate House Maritime bruge fartøjers lokationsdata til at evaluere, om de overholder de niveauer, som NOAA og USAs kystvagt anmoder om, at fartøjer følger frivilligt. 

Mere præcist anmodes det om, at store fartøjer (300 Bt. eller større) sænker farten til 10 knob eller mindre i særlige zoner med frivillig hastighedsreduktion ved kysterne ud for San Francisco og det sydlige Californien.

Løsningen giver NCCOS nye værktøjer til at kunne varetage overvågning af hastighedsreduktionszonerne i realtid og både foretage mere nøjagtige og hurtigere analyser af historiske data fra fartøjerne. Ved hjælp af disse indsigter kan NCCOS beslutte, hvordan man bedst beskytter miljøressourcer og forbedrer den måde, nærområdet interagerer med de sårbare økosystemer langs kysten.

Reducerer risiko for kollision

For at kunne overvåge fartøjerne i realtid gør Gate House Maritime brug af Amazon Web Services (AWS), som hjælper med at behandle og gemme de enorme mængder af data, der bliver indsamlet. 

Gate Houses løsning anvender Amazons Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) til beregning og opbevaring samt AWS Well-Architected for at optimere og forbedre løsningens arkitektur. GateHouse Maritime er et såkaldt Technology Select tier-medlem af AWS Partner Network (APN).

- NOAA ser Gate House Maritimes dataløsning som et skridt på vejen til at få mere ud af deres data. Hos NOAA glæder de sig over at kunne få bedre informationer til at vurdere kystområdets og økosystemernes modstandsdygtighed. Det vil kunne bidrage til at reducere risikoen for kollision mellem skibe og truede hvalarter, siger Joel Box, salgsdirektør hos Gate House Maritime.

Næsten uendelig skalerbarhed

Ud over NCCOS har National Ocean Service fire andre amerikanske regeringsorganisationer, der anvender automatiske identifikationssystemdata (AIS) i en eller anden form, herunder kontorerne for kystundersøgelse, marinereservater, kystbevaring og havovervågning (Office of Coast Survey, Office of National Marine Sanctuaries, Office of Response and Restoration og U.S. Integrated Ocean Observing System).

- Med samarbejdet med NOAA leverer vi en avanceret maritim dataløsning med næsten uendelig skalerbarhed til at administrere endnu større datamængder, da AWS-platformen passer perfekt til dette formål, siger Joel Box og fortsætter:

- Når man overvåger skibe i zoner med hastighedsreduktion i realtid og analyserer historiske data for at fastslå, om retningslinjerne bliver overholdt, vil et solidt datafundament være nøglen til effektiv beskyttelse af miljøressourcer og forhindring af kollisioner mellem fartøjer og truede hvalarter. Hos Gate House Maritime er vi meget glade for at kunne levere de data og værktøjer, der skal til for at hjælpe NCCOS med at opfylde dette formål.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094