23948sdkhjf

Containerskib fra Hamburg Süd bankede ind i brasiliansk havnekaj og slog revne i skroget

Mandag morgen bragede containerskibet Cap San Antonio ind i kajen i den brasilianske havneby Santos. Skroget slog en revne og nu fosser der ballastvand ud i havet

I skrivende stund ligger Cap San Antonio for anker ud for havnen i Santos, mens ballastvandet vælter ud fra en revne i skibets skrog.

Tidligt i morges var skibet, der er ejet af Hamburg Süd, på vej til at anløbe havnen på den sydamerikanske østkyst, da det pludselig stødte på en passagerbro, hvor flere havnearbejdere var i fuld gang med dagens arbejde.

Det er havnemyndighederne i Santos, der tilbageholder skibet i forankringsområdet, hvor det skal vurderes, om og hvornår skibets kan repareres.

Som det fremgår af videoen, blev der banket et stort hul i skroget i forbindelse med kollisionen, hvorefter den flydende kaj sank.

Ingen mennesker kom dog til skade, ligesom der heller ikke er meldinger om forurening, oplyser mediet Splash.

Containerskibet operer normalt i farvandet mellem Nordeuropa og Sydamerika, og det har en kapacitet på 10000 TEU. Skibet er vigtigt i den forstand, at det tegner sig for næsten 50 pct af den kommende uges planlagte kapacitet fra Sydamerika til Nordeuropa.

Bliver problemet med skibets skrog ikke løst, risikerer det at medføre betydelige udfordringer med eksportkapaciteten på ruten, hvilket i sidste ende vil betyde forsinkelser.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094