23948sdkhjf

19 søfolk frigivet efter at være tilbageholdt i to år på bulkcarrier

Siden 2019 har 19 søfolk været efterladt på bulkcarrieren 'Ula' ud for Kuwaits kyst. Nu har myndighederne endelig frigivet besætningen, så de kan rejse hjem til deres familier i deres respektive lande

I videoen, som er optaget kort før frigivelsen, sender besætningen en tak til ITF Global for deres arbejde med at få myndighederne i tale.

Det har været to lange år med sultestrejke, manglende løn og i det hele taget kummerlige forhold, men nu har 19 søfolk endelig forladt bulkcarrieren 'Ula'.

Skibet har ligget for anker ud for Kuwait i havnen Shuabia siden maj 2019. Det blev tilbageholdt af de lokale myndigheder, fordi skibets ejer – Aswan Trading and Contacting of Qatar – var blevet sortlistet allerede to år forinden, ligesom rederiet formand var internationalt efterlyst.

Det fik den konsekvens for besætningen, som kommer fra Tyrkiet, Indien, Bangladesh og Aserbajdsjan, at de blev tilbageholdt på skibet, hvor de har boet og opholdt sig døgnet rundt indtil frigivelsen i sidste uge.

Myndighedernes argument for tilbageholdelsen var, at man ønskede at sikre besætningens ve og vel, ligesom man ville sikre sig skibet indtil der forelå en betaling for anløb af havnen.

I lang tid var der intet skred i forhandlingerne mellem myndighederne og rederiejerne, og derfor endte besætningen med at bo på skibet uden løn, mad og eller adgang til medicin.

Der har i løbet af årene været flere beretninger om desperation blandt besætningsmedlemmerne, hvoraf flere har været alvorligt syge, de har ikke haft mulighed for at komme i kontakt med deres familier ligesom de ikke har kunne få vished om deres fremtid.

I begyndelsen af indeværende år fik besætningen international medieopmærksomhed, da de valgte at gå i fælles sultestrejke.

Siden er opmærksomheden for besætningen taget til i styrke, og flere gange har den internationale besætningsforening ITF Global involveret sig i sagen.

Nu har man altså fundet frem til en løsning der sikrer, at besætningsmedlemmerne kan vende hjem til deres respektive lande.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079