23948sdkhjf

Den tredje og savnede sømand er nu fundet død i 'Margrethe Fighter'

Opdatering kl.11.30: Det tredje besætningsmedlem er nu fundet omkommet inde i fartøjet 'Margrethe Fighter', skriver svensk medie. Redningsmandskab gik her til formiddag ind i det forulykkede fartøj og søgte efter den savnede sømand, selv om skibet endnu ikke var bjærget på land.

Opdatering kl.11.30: Det tredje besætningsmedlem er nu fundet død inde i fartøjet 'Margrethe Fighter', skriver det lokale svenske medie Trelleborgs Allahanda.

Det lykkedes ikke at få bjærget det forulykkede uddybningsfartøj ’Margrethe Fighter’ i Trelleborg Havn i går torsdag.

Fartøjet, hvor den savnede og formodede omkomne sømand forventes at være i, er flyttet til havnens færgeleje 14, hvor det efter planen skulle løftes på land.

Tidligt her fredag morgen havde redningstjenesten gjort sig parat til at gå ombord.

Men under løftearbejdet sprang et løfteøje, så bjærgningen måtte standes.

Det oplyser John Madsen, direktør i rederiet Peter Madsen, som ejer ’Margrethe Fighter’, til Søfart.

Han fik følgende melding fredag morgen kl.07.08 fra sin medarbejder på stedet.

”Desværre lykkedes det ikke at få skibet op i morges. Da MF (’Margrethe Fighter’, red) skulle vendes om, sprang det løfteøje, der var sat på til at holde MF sammen med bjærgeflåden.

Bjærgerne vil bruge dagen i dag på at lægge skibet ned på siden igen og derefter forsøge at vende hende rundt en gang til. Hvis alt går godt, kan de måske prøve at få MF op i morgen lørdag.

Det vides pt ikke, om den svenske redningstjeneste vil gå ind i MF, når den står oprejst for at lede efter den savnede, eller redningstjenesten venter, til skibet er flydende igen.”

Sådan lød meldingen altså kl. 07.08.

- Jeg har dog lige fået oplyst, at redningstjenesten vil forsøge at gå ind i skibet kl. 09.30, skriver John Madsen til Søfart.

To sømænd reddet, en formodes omkommet

Det var onsdag i sidste uge, at det danske uddybningsfartøj ’Margrethe Fighter’ af ukendte årsager pludseligt kæntrede i Trelleborg Havn i Skåne med tre danske sømænd om bord.

To af sømændene blev forkomne reddet i land fra det iskolde vand og kørt på sygehus, mens den sidste formodes omkommet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125