23948sdkhjf

Kystredningen reddede 11 fra døden og 190 i havsnød

11 mennesker blev i 2020 reddet fra døden af de danske redningsstationer. Tallene for 2020 viser også, at redningsstationerne hjalp 190 nødstedte, udførte 293 redningsaktioner og gav assistance til skibe og fartøjer i 188 tilfælde. Og så er Fyn og dele af Sjælland endda ikke talt med.

11 mennesker fik i 2020 en hjælp fra de danske redningsstationer, der gør, at de i dag stadig er i live.

Det viser en opgørelse, som Kystredningstjenesten netop har foretaget.

- Havet kan være en farlig arbejdsplads eller fritidsbeskæftigelse, og derfor er det vigtigt, at vi er klar til at rykke ud, når der er menneskeliv i fare. Det var redningsmændene på de danske redningsstationer og redningsfartøjer i 2020, og det er jeg umådelig stolt over, siger Tim Lillelund, der er orlogskaptajn og chef for Kystredningstjenesten i Danmark.

Ud over de 11 mennesker, som har fået reddet deres liv, har redningsstationerne også hjulpet 190 nødstedte - dvs. personer, som har befundet sig i en farlig, men endnu ikke livstruende situation.

Dertil kommer situationer, hvor redningsstationerne hjælper fartøjer på havet, når der ikke direkte er fare for liv og førlighed. Det kan være hjælp til fartøjer, der ikke kan komme i land ved egen kraft, men som ikke befinder sig i en faretruende situation. Det er typisk slæb til havn og fritrækning ved grundstødning. Redningsstationerne udførte på landsplan 188 assistanceopgaver i 2020.

Der gik i gennemsnit 8 minutter og 42 sekunder på landsplan fra mandskabet var alarmeret til første enhed var på vandet.

Der er 21 redningsstationer i Danmark og ca. 250 redningsmænd m/k i Kystredningstjenesten, hvoraf de fleste er frivillige og på tilkald.

Tal fra redningsstationerne for 2020

  • 11 reddede liv.
  • 190 nødstedte hjulpet.
  • 293 redningsaktioner.
  • 188 assistancer til søs.
  • Antal redningsstationer i Danmark: 21
  • Antal redningsmænd m/k i Kystredningstjenesten: ca. 250 (de fleste er frivillige og på
  • tilkald).
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11