23948sdkhjf

Danske Maritime om ny hjælpepakke-aftale: "Det er langt fra det, vi havde ønsket"

Danske Maritime giver ikke meget for den nye aftale om hjælpepakker, der blev indgået sent tirsdag aften

Sent tirsdag aften landede en bred politisk aftale, der indebærer forlænget og udvidet hjælp til erhvervs- og kulturlivet for over otte milliarder kroner.

Danske Maritime er ikke imponerede over aftalen.

- For vores branche er den nye aftale om hjælpepakker desværre langt fra det, vi havde ønsket, og jeg er på ingen måde tilfreds med, at regeringen først til marts vil indkalde de andre partier til drøftelse af eporterhvervenes situation og derudover kun nævner coronapas i en bisætning uden en konkret tidsplan, siger Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Ifølge Danske Maritime burde politikerne se langt mere på "de aktuelle behov", hvor et coronapas, som kan sikre medarbejderes fri bevægelighed i hele verden, "er fuldstændigt afgørende at få etableret".

- Det gælder særligt for de globale serviceerhverv, som aktuelt bløder, og ordreproducerende virksomheder, som meget snart har tomme ordrebøger på trods af, at de har skruet ned for - produktionen, siger Jenny N. Braat.

At få styr på rammerne for at få indført coronapas er noget, som Danske Maritime vil arbejde på for at få gennemført uagtet den nye aftale.

- Det samme gælder muligheden for at få karantæneomkostninger i udlandet dækket og at få etableret testcentre rundt i verden, så flere ugers karantæne kan skæres ned til nogle få dag, siger Jenny N. Braat og understreger, at det først og fremmest er muligheden for at kunne komme rundt i verden og dermed bevare kundekontakten, der er helt afgørende for den maritime industri.

- Så alt i alt er den nye aftale er en flad fornemmelse. Vi kan simpelthen ikke redde dansk økonomi indenfor Danmarks egne grænser. Der er akut brug for, at Christiansborg får løftet blikket og i langt højere grad sikrer eksporterhvervenes overlevelse, afslutter Jenny N. Braat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219