23948sdkhjf

Alfa Laval sætter produktionsrekord for nicheløsning

Alfa Laval i Aalborg slår rekord i en krisetid. For fabrikken har formået fastholde produktionen af virksomhedens rensesystem til skibes ballastvand, Alfa Laval PureBallast, på et højt niveau midt i corona-krisen. 

Faktisk er virksomheden lykkedes med at overgå forventningerne ved at sætte rekord i både antallet af producerede systemer og antallet af leveringer i første kvartal. Og det glæder admininistrerende direktør i Alfa Laval Aalborg, Søren Hjorth Krarup.

- Selvom meget er forandret på grund af coronakrisen, er efterspørgslen på ballastvandsystemer fortsat stigende som følge af en forestående lovstramning. Den indebærer, at alle skibe fra den 8. september 2024 skal opfylde den såkaldte D2-standard, der begrænser mængden af levedygtige organismer, skibe må udlede i ballastvand, siger han i en pressemeddelelse. 

Et ekstra skiftehold
Det har dog ikke været uden udfordringer, at Alfa Laval har formået at sætte rekord i antal producerede ballastvandssystemer i første kvartal.

- Vi har været hurtige til både at iværksætte beskyttelsesforanstaltninger over for medarbejderne og at sikre leverancer af de nødvendige komponenter og materialer til produktionen, forklarer Søren Hjorth Krarup. 

Siden 11. marts har Alfa Laval kørt med tre skiftehold i stedet for de vanlige to. På den måde arbejder man i mindre grupper med bedre mulighed for at holde afstand. Derudover har virksomheden indført stramme restriktioner – man skal holde afstand, alt værktøj skal desinficeret hyppigt og alle de funktioner, der kan udføres digitalt, udføres digitalt. 

- Det har været udfordrende at ændre vores ellers faste arbejdsgange så hurtigt, som det var nødvendigt, og derfor skal der også lyde en stor ros til medarbejderne, der har håndteret omstillingen rigtig flot, uddyber han. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156