23948sdkhjf

Northern Offshore indtager US-marked med nyt partnerskab

Offshore vind-rederiet Northern Offshore Services er nu kommet et vigtigt skridt nærmere målsætningen om at komme ind på markedet i USA. 

Det sker igennem et joint venture med det amerinske selskab Sea O.G., som leverer en række logistiske ydelser inden for transport af møllekomponenter. Med skabelsen af det nye joint venture får Sea O.G. adgang til Northern Offshore Services ekspertise inden for transport af mandskab til og fra havmølleparkerne.

Northern Offshore Services får til gengæld en lokal partner, hvilket både er en genvej til kunderne på markedet og til at komme igennem de bureaukratiske forhindringer, der er for udenlandske rederiers ageren i USA. 

- Hos Northern Offshore Services ser vi frem til partnerskabet, som er i tråd med vores strategi om at fortsætte vores ekspansion i offshore vind-sektoren i USA, siger rederiets driftsdirektør Fredrik Hallqvist i en pressemeddelelse.

I Sea O.G. fortæller kommerciel direktør Clark Buffam, at han ser frem til at præsentere Northern Offshore Services' "innovative skibsdesign" på det amerikanske marked. 

- Teamet hos Northern Offshore Services bringer en enorm mængde operationel erfaring og branchekendskab med til bordet. Jeg ved, at det vil blive et robust partnerskab, når vi kombinerer vores kompetencer og specialiserede færdigheder, siger han i pressemeddelelsen. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har USA igennem længere tid stået højt på ønskelisten hos Northern Offshore Services, efter at rederiet med mere end 60 CTV'ere i flåden sidste år indledte et samarbejde med NYK i Japan. 

– Vi har i høj grad også fokus på de mange projekter på den amerikanske østkyst, hvor vi også vil gå efter en model med en lokal partner. Og på grund af Jones Act, så kommer vi ikke uden om at skulle bygge vores CTV’ere i USA, men det ser jeg nu heller ikke som et stort problem med den her type af fartøjer, har adm. direktør David Kristensson tidligere fortalt til Søfart.

Læs mere: Oversøiske markeder kræver lokale partnereKommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188