23948sdkhjf

Hamborg Havn oplever stort fald i fragtmængder

Både på bulk og container var coronakrisen mærkbar for Hamborg Havn i første kvartal

Corona-krisen har sat sit præg på Europas trejdestørste havn i Hamborg. Både på container og bulk er nedgangen slående, viser tal for havnens godsomsætning i årets første kvartal. 

Samlet set faldt godsmængderne med 7,9 pct. til 31,9 mio. ton.

Inden for container blev der håndteret 2,2 mio. teu, hvilket er et fald på 6,6 pct. i forhold til samme periode sidste år. 

- Den delvise nedlukning af den kinesiske økonomi, der resultaterede i aflyste afgange i shipping, har også ført til lavere godshåndtering i Hamborg, siger Axel Mattern, joint CEO for Port of Hamburg Marketing, i en pressemeddelelse.

På containerfronten kom der 14,6 pct. færre containere til og fra Kina, der er den største handelspartner for havnen i Hamborg, svarende til 579.400 teu. Til gengæld tegnede ruterne mellem Hamborg og USA sig for 146.100 teu. Det svarer til en fremgang på 20,7 pct., som til dels kan tilskrives etableringen af fire nye ruter i foråret 2019. 

I Hamborg faldt aktiviteten inden for transshipment, det vil sige håndteringen af containere fra oceangående skibe til feedere, med 10,8 pct., imens hinterland-trafikken på lastbil, tog eller pramme var mere stabil med et fald på fire pct. 

Håndteringen af bulk faldt med 11,9 pct. til 9,4 mio. ton på trods af, at eksporten af bulkvarer steg med 11,9 pct. til 2,7 mio. ton, primært på grund af en stigning i korn og gødning.

Axel Mattern forventer, at havnen i de kommende måneder må tilpasse sig endnu flere aflyste sejladser, men så ser han også lys for enden af tunellen. 

- Det er fuldt ud muligt, at en gradvis fremgang i økonomierne i Kina og Europa vil indfinde sig fra juni, hvor vi vil se flere sejladser og stigende godsmængder, siger han i meddelelsen. 

Læs også: Tysk shipping nede med 30-40 pct. i corona-krise

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125