23948sdkhjf

Afmønstret Mærsk-styrmand: Jeg ville ønske, at vi alle sammen kunne komme hjem

Efter fem måneder på 'Maastricht Maersk' er andenstyrmand Camilla Vestergaard kommet hjem via Tyskland, skriver TV2 Fyn

I takt med det stadigt større fokus på, at tusindvis af søfolk arbejder på overtid ombord på handelsskibe verden over, ser det nu ud til, at det så småt begynder at lykkes danske søfolk at afmøstre, når og hvis deres skib kommer i nærheden af Danmark. 

Et sådant tilfælde er 'Maastricht Maersk', hvor de tre danske besætningsmedlemmer fik lov til at komme i land, da skibet for nylig anløb Bremerhaven. 

Det fortæller TV2 Fyn

En de tre søfolk fra 'Maastricht Maersk' er andenstyrmand Camilla Vestergaard. Hun påmønstrede i november sidste år, og i december gik skibet på værft i Kina. Kort efter begyndte corona-epidemien at tage fart. 

- Så lå vi på et værft, hvor der var minimumbemanding. Vi kunne ikke få reservedele. Vi kunne ikke få proviant. Vi kunne ikke komme i land, til læge, tandlæge eller noget som helst, siger Camilla Vestergaard til TV2 Fyn.

Nu er hun glad for at være hjemme igen, men tænker både på de resterende besætningsmedlemmer på 'Maastricht Maersk' og alle de andre søfolk derude.

- Det er fantastisk at være hjemme igen, helt sikkert. Men jeg ville ønske, at vi alle sammen kunne være kommet hjem, siger hun til TV2 Fyn. 

Se tv-stationens interview med Camilla Vestergaard her

'Maastricht Maersk' blev leveret i 2018 og har en kapacitet på 20.568 teu.

Som Søfart tidligere har skrevet, har Camilla Vestergaard tidligere siddet i bestyrelsen for Søfartens Ledere. 

Læs også: Norden skifter besætning ved Skagen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141