23948sdkhjf

Medie: Missiler sætter iransk tankskib i brand

Nær den saudiarabiske havneby Jeddah har to missiler ramt et iransk tankskib, oplyser Irans statslige tv

Ifølge iranske medier har to missiler ramte et iransk-ejet olietankskib. Der er modstridende meldinger om, hvorvidt der er tale om tankskibet 'Sinopa' eller 'Sabiti'.

Meldingerne går dog på, at lasten brød i brand, da skibet befandt sig i Det Røde Hav nær den saudiarabiske havneby Jeddah.

- To missiler ramte skibets skrog to forskellige steder. Det skete nær havnebyen i Saudi-Arabien, hedder det i rapporten fra iransk tv.

https://www.soefart.dk/article/view/680430/havnearbejder_mister_livet_efter_ulykke_i_kobenhavn

Tv-stationen henviser til kilder i Det Nationale Iranske Olieselskab (Nioc), som ejer tankskibet.

Alle besætningsmedlemmer ombord på det iranske skib er i sikkerhed, rapporterer iranske medier.

- Ingen medlemmer af besætningen kom noget til ved eksplosionen. Situationen er under kontrol, skriver nyhedsbureauet Nour, som er tæt knyttet til Revolutionsgarden.

Der er imidlertid flere indbyrdes modstridende rapporter. Rederiet siger, at skibet er stabilt, og at mandskab forsøger at reparere skaderne. Men det halvstatslige nyhedsbureau Isna, der drives af studerende i Iran, oplyser, at eksplosionerne skal have forårsaget store skader og et omfattende oliespild i Det Røde Hav.

- Eksperter mener, at der er tale om et "terrorangreb", skriver Isna.

Det uddybes ikke, hvilke eksperter der er tale om.

Ingen af de to mulige skibe har opdaterede AIS-positioner. Sidste position fra 'Sinopa' kom for 12 timer siden, hvor skibet var ud for Jeddah med kurs mod Suez. 'Sabiti' lå for anker, da seneste position blev angivet den 8. oktober.  

AIS-historikken for 'Sinopa' er hullet. Det antyder, at der er tale om et spøgelsesskib, som undviger de amerikanske sanktioner imod Iran. Den 160.000 t.dv. store suezmax er bygget i 1999.

Saudiarabiske myndigheder har ikke umiddelbart kommenteret hændelsen, som kan forværre det i forvejen spændte forhold mellem de to regionale stormagtssrivaler.

USA har tidligere i år anklaget Iran for at have angrebet tankskib i nærheden af Hormuzstrædet.

Læs også: 'Stena Impero' i god stand efter ti uger i Iran

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094