23948sdkhjf

'Stena Impero' i god stand efter ti uger i Iran

Efter at den britiskflagede kemikalietanker 'Stena Impero' i fredags kunne forlade Iran efter 10 ugers tilbageholdelse, ankom skibet i går til Dubai med 16 besætningsmedlemmer. 

- Vi mødtes med hele besætningen, og jeg er glad for at kunne bekræfte, at de alle er ved godt mod og ser frem til en velfortjent forlænget orlov på land, siger Erik Hånell, CEO i Stena Bulk, i en pressemeddelelse

Han forklarer, at den primære bekymring igennen tilbageholdelsen af skibet har drejet sig om besætningen, og at støtten til besætningsmedlemmerne og deres familier kommer til at vare lige så længe som nødvendigt. I meddelelsen knytter han dog også en kommentar til, hvordan det 2018-byggede skib har klaret sig igennem de 10 uger i Iran. 

- Omstændighederne taget i betragtning er fartøjet i god stand, hvilket bevidner den professionalisme udvist af kaptajnen og hans besætning, der udførte deres pligter igennem perioden, siger Erik Hånell. 

En ny besætning står klar til at tage over på 'Stena Impero', som efter nogle gennemsyn kommer tilbage i drift. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er den 49.683 t.dv. store kemikalietanker svenskejet, men indregistreret i Storbritannien. Skibet blev beslaglagt af den iranske revolutionsgarde den 19. juli i Hormuz-strædet, hvor Den Persiske Bugt munder ud.

Skibet havde ifølge Iran forbrudt sig mod "internationale maritime regler".

Det skete, to uger efter at Storbritannien ud for Gibraltar opbragte en iransk olietanker med den begrundelse, at skibet skulle levere olie til Syrien i strid med EU's sanktioner mod Syrien.

Opbringelsen af 'Stena Impero' blev i nogle britiske medier tolket som "tak for sidst" fra Irans side og et bytteobjekt for at få den iranske olietanker ud at sejle igen.

Tidligere på måneden oplyste rederiet Stena Bulk, at syv af de 23 tilbageholdte besætningsmedlemmer på skibet var frigivet af Iran, mens 16 stadig var tilbageholdt.

Læs også: Politisk strid om dansk bidrag til Hormuz-flåde

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094