23948sdkhjf

Her er modtagerne af nye maritime fonds-millioner

Den Danske Maritime Fond har netop bevilget ni mio. kroner til 19 projekter.

Eftersom forskning og uddannelse er et af Fondens vigtige fokusområder, er der denne gang bevilget støtte til et større antal uddannelseslegater på MBA og diplomuddannelser. Dertil kommer forskningsinitiativer og -analyser med høj erhvervsmæssig orientering og relevans, hvor adressering af grøn omstilling har vægtet særligt højt.

Endelig er der ydet lån til tre erhvervsmæssige projekter, der alle er kendetegnet ved målet at udvikle fremtidens digitale tilgang til forretningsudvikling, optimering og operation i den maritime sektor, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Her er de støttede virksomheder og projekter:

Upteko har fået støtte til fase 2 i et projekt, der i sidste ende skal kunne tilbyde 100 pct. automatiseret inspektion, dokumentation og skades- og anomaligenkendelse på skibe, både ved brug af flyvende og undersøiske droner. 

Dana Dynamics har fået støtte til færdigudvikling af en autonom maritim drone til søopmåling i havne.

Læs mere: Dansk maritim drone skal erobre Europas havne

Maersk Supply Service har fået støtte til at konceptudvikle en ”Power Supply Buoy”, der skal gøre det muligt at trække landstrøm op til 5 sømil ud fra kysten til servicering af tonnage på red. 

Global Maritime Forum har fået støtte til fremme af dansk søfart og udstyrsproduktion og deres engagement i Getting To Zero Coalition, herunder specifikt afholdelse af events/workshops i Danmark. Initiativet støtter klimaindsatsen og bakkes bredt op af Det Blå Danmark. 

Læs også: Fem danske rederier med i koalition for CO2-neutral shipping

Danske Rederier har fået støtte til en konsulentrapport, der skal beskrive mulige metoder til håndhævelse af den målbaserede tilgang til reduktion af CO2-udledningen fra international skibsfart samt fordele og ulemper for skibsejere, myndigheder og andre relevante aktører. Studiets resultater skal bidrage til klimaforhandlingerne ved IMO’s MEPC 75 i marts 2020. 

Rektorkollegiet for de Maritime Uddannelser har fået støtte til etablering af et sekretariat med henblik på at professionalisere de maritime uddannelsesinstitutioners samarbejde og interessevaretagelse overfor hhv. Uddannelses- og Forskningsministeriet og eksterne samarbejdspartnere. 

DTU Energy har fået støtte til et to-årigt forskningsprojekt, der har som mål at udvikle en prisbillig elektrokemisk SO2-sensor til skibe. 

DTU Management har fået støtte til at analysere den miljømæssige og økonomiske effekt af kollaborativ berth planning i containerterminaler (multi-terminal berth planning) samt udvikling af et planlægningsværktøj, som kan generere automatiserede berth plans for et antal containerterminaler samtidigt. 

DTU Kemiteknik har fået støtte til et et-årigt forskningsprojekt, der skal undersøge om brændstof og vandprocesser kan optimeres ved elektro/magnetisk behandling, med henblik på at optimere brændstofforbrug og minimere uønsket udledning til vandmiljø. 

MARCOD har fået støtte til at gennemføre en tredje og sidste runde Scale-up forløb for fem maritime SMV’ere.

Uddannelseslegater. Der er ydet støtte for 1,2 mio. kr. til individuelle MBA og diplomuddannelser 

Læs også: "Det begyndte med, at vi fløj fjernstyrede helikoptere mod hinanden"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109