23948sdkhjf

Aalborg Havn satser på grønt testcenter

Bestyrelsen i Aalborg Havn har igangsat processen bag en byggemodning af et areal på cirka 110.000 kvadratmeter. Det nye område kan blive en central del af et eventuelt nationalt grønt testcenter.
Østhavnen i Aalborg er populær som aldrig før blandt erhvervslivet. Alene sidste år tiltrak området store virksomheder som Maskinfabrikken Fuglsang og Kongsberg (tidl. Rolls Royce Marine), og de seneste års udvikling har blandt andet betydet, at der nu er behov for yderligere plads, hvis man fortsat skal tiltrække nye virksomheder. Det skriver Aalborg Havn i en pressemeddelelse.

Aalborg Havn har på den baggrund igangsat forberedelserne i forbindelse med en byggemodning af areal på hele 110.000 kvadratmeter mellem Tranholmvej og Rørdalsvej. Her er mulighed for at udvide med yderligere 32.000 kvadratmeter på den anden side af Rørdalsvej ud til fjorden, fremgår det.

Det er dog ikke nødvendigvis en klassisk byggemodning, der er tale om. Aalborg Havn er nemlig i dialog med de relevante myndigheder om mulighederne for at lave et moderne og nytænkende industriområde med fokus på symbioser og frit ressourceflow mellem områdets virksomheder og aktører, oplyser havnen.

- Vi vil gerne udfolde tankegangen bag vores Miljø++-projekt yderligere i et testområde, hvor vi fra starten vil skabe optimale rammer for, at virksomhederne kan udveksle ressourcer frit mellem hinanden, uanset hvilke ressourcer der måtte være tale om, siger Teknik og Miljøchef i Aalborg Havn, Mette Schmidt, og fortsætter:

- Det stiller krav om en helt ny form for administration af en industripark med fokus på symbioser og samarbejde. Skal det blive en succes, kræver det blandt andet et vedvarende fokus på at tiltrække de rette virksomheder og placere dem strategisk i forhold til hinanden for at sikre det mest optimale ressourceflow mellem parterne.

FAKTA: Om Miljø++:

Miljø++ er et ambitiøst, strategisk samarbejde mellem Aalborg Havn, Aalborg Universitet, Aalborg Forsyning og Aalborg Kommune, der har til hensigt at gøre erhvervsområdet i Aalborg Øst til inkubator for bæredygtige løsninger og forretningsmodeller på miljøområdet.

Samarbejdet vil udvikle bæredygtige løsninger, der skaber attraktive erhvervsområder og arbejdspladser, og som kan spredes til hele Aalborg-området og regionen. Populært sagt er målet, at miljø og planlægning bliver en mulighed og et afgørende konkurrenceparameter i fastholdelse og tiltrækning af virksomheder og arbejdspladser i regionen – i stedet for en trussel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094