23948sdkhjf

Lokal modstand: Isbrydere skal væk fra Hals

De gamle isbryderne 'Danbjørn' og 'Isbjørn', der er lagt op ved Hals, er ved at blive en torn i øjet på flere lokale borgere

Det, der engang var et tilløbsstykke og et vartegn, er ved at udvikle sig til en torn i øjet på de lokale indbyggere. Sådan står det til i Hals, hvor de gamle danske isbrydere 'Danbjørn' og 'Isbjørn' igennem snart tre år har ligget i venten på en køber.

Det skriver Nordjyske.  

En af dem, der gerne vil have isbryder-duoen ud af byen, er Carsten Kristensen, som er byrådsmedlem i Aalborg for Venstre. 

- Der er nogle, der siger, at det er et vartegn for Hals. Men hvis du spørger 95 pct. af borgerne, så vil de have skrotbunkerne væk, siger Carsten Kristensen til Nordjyske med henvisning til, at isbryderne er i forfald. 

Derfor har han bedt partifællen Jan Nymark Thaysen, der også er medlem af havnebestyrelsen, om at tage affære og sætte isbryderne på dagsordnen til næste bestyrelsesmøde. 

- Netop fordi at vi vil lave et sats på østkystturisme og have omdannet området derude, så skal vi have lavet en plan for, hvor de to isbrydere skal være henne. Det skal ikke bare være en opmagasineringsplads til evig tid, der burde vi kunne finde et andet sted, siger Jan Nymark Thaysen til Nordjyske. 

Også i Hals Samråd, repræsenterer de lokale foreninger og institutioner, er velviljen ved at være opbrugt. Formand Ulla Larsen, mener, at hvis ikke der er nogen plan for isbrydernes fremtid, må de finde en anden placering. 

Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) oplyser til Nordjyske, at "et udbud til genanvendelse af materialerne" forventes at være klar ved årsskiftet. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har FMI tidligere i år modtaget et tilbud på det, byderen vurderer som værende værdien ved ophug. Planen er at omdanne isbryderne til krydstogtskibet, men en af de store knaster i forhandlingerne om prisen er mængden af asbest i de gamle skibe. 

Læs mere: Danske isbrydere kan sejle som krydstogtskibe

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093