23948sdkhjf

Norden på det forkerte tørlastben i andet kvartal

Særligt aktiviteterne med lejede skibe trak ned i resultatet, men tørlast- og tankrederiet fastholder forventningerne til det samlede resultat for hele året

Norden må i 2019 hente på gyngerne, hvad tørlast- og tankrederiet taber på karrusellen.

Udfordrende markedsforhold i den nye afdeling for lejede skibe betyder nemlig, at Norden nedjusterer forventningerne til årets indtjening i 'Dry Operator' afdelingen. Til gengæld opjusteres prognosen for resultatet i tank, fremgår det af selskabets regnskabsmeddelse for andet kvartal.

- Dry Operator kom ind i kvartalet på det forkerte ben, men formåede hurtigt at tilpasse sin position og dermed generere en positiv margin. Dette var dog ikke nok til at forhindre et tab i forretningsenheden, udtaler Nordens adm. direktør Jan Rindbo i meddelelsen.

Høj kulimport i Kina og Indien

Selv om tørlastmarkederne var udfordrende, modvirkede en overraskende høj kulimport i Kina og Indien den makro-økonomiske modvind, noterer selskabet.

Og til trods for det skuffende resultat forventer Norden stadig, at Dry Operator-afdelingen vil levere et positivt helårsresultat.

I kombination med et styrket forwardmarked i tank forud for de nye svovlregler, der træder i kraft 1. januar 2020, kan Norden dermed ifølge meddelelsen fastholde de samlede forventninger til hele året om et overskud på 25-60 millioner dollars.

Nordens justerede perioderesultat i andet kvartal blev samlet set et underskud på 12 mio. dollars, mens resultatet for første halvår lyder på minus fem mio. dollars.

Dry Operator-afdelingen må notere et underskud på 6 mio. dollars i andet kvartal mod et plus på 8 mio. dollars i samme periode sidste år.

Faldende vækst i olieefterspørgsel

Dry Owner, der omfatter rederiets egne tørlastskibe, tabte 2 mio. dollars i andet kvartal, mens resultatet i samme periode sidste år var et plus på 3 mio. dollars.

I tankafdelingen lyder resultatet på minus 3 mio. dollars i andet kvartal, hvilket dog er en forbedring i forhold samme periode til sidste år, hvor underskuddet var på 8 mio. dollars.

Ifølge Norden var kvartalet præget af faldende vækst i den globale olieefterspørgsel og et sæsonmæssigt svagt spotmarked i tank.

Norden delårsrapport
Mio. dollars 2. kvt. 2019 2. kvt. 2018
Omsætning 624,6 616,4
EBITDA 35 21
EBIT 0,9 7,5
Justeret Perioderesultat*  -11,7 3,5
Egenkapital 825,1 862,2

*"Justeret perioderesultat” er beregnet som "Periodens resultat" justeret for "Salgsavancer og -tab, skibe m.v." inklusive justering for salg af skibe i
joint ventures.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.894