23948sdkhjf

Medie: Skibseksplosion og brand ud for Marokko koster op til syv søfolk livet

En eksplosion og brand på tørlastskibet 'Toro Rosso' ud for Marokko har kostet adskillige søfolk livet og såret flere andre, rapporterer Tradewinds

En eksplosion og efterfølgende brand på det græsk-kontrollerede post-panamax bulkskib, 'Toro Rosso', sømil ud for den marokkanske Jorf Lasfar-havn, har kostet op til syv sømænd livet og såret flere. 

Det skriver Tradewinds på baggrund af rapporter fra lokale marokkanske netmedier, bl.a. Le360. 

Ifølge flere medier blev skibet med 28 besætningsmedlemmer ramt af en eksplosion tirsdag ud for Jorf-Lasfar. En unavngiven kilde oplyser, at eksplosionen blev efterfulgt af en brand i maskinrummet.

En talsmand fra det marokkanske sundhedsministerium oplyser ifølge Tradewinds, at flere dødsofre blev fundet ombord på skibet, mens to besætningsmedlemmer døde efter at være blevet bragt til et hospital i Casablanca. 

Endnu et besætningsmedlem blev overført til et hospital i Casablanca, mens to andre blev behandlet for deres skader på en lokal klinik i El Jadida. 

Et sammensurium af selskaber

Satellitdata viser, at 'Toro Rosso' var i ballast og på vej til den nærliggende El Jadida-havn for at laste gødning. Det havde afleveret sin sidste last i Rizhao, Kina, og havde taget turen gennem Rødehavet på sin vej til Marokko.

Ifølge Tradewinds blev det 27 år gamle 'Toro Rosso' på 91.400 dwt sidst inspiceret i juli 2022. Her blev skibet tilbageholdt i Oman efter, at de lokale havnestatsmyndigheder havde fundet ni mangler ved skibets VDR og vedligeholdelse, herunder tre relateret til brandsikkerhed. 

Ifølge data fra Equasis og Clarksons ejes det panamansk-flagede skib af Northern Marine Shipping med kun ét registeret skib etableret i Panama City, mens den tekniske manager er det græske Ocean Summit Shipping, og manageren er Booxmar Sorvey Danismanlik fra Tyrkiet. 

De lokale myndigheder i Marokko har indledt en undersøgelse af hændelsen, som er blevet besværet af voldsomt vejr i området. 

Imens patruljerer et patruljeskib fra Marokkos Royal Armed Forces, idet der er frygt for lækager fra skibet. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109