23948sdkhjf

Handelsskib tager vand ind efter raketangreb

Skibet har udsendt nødsignaler efter et angreb med raketter

Et handelsskib, der sejler under Marshalløernes flag, tog vand ind og fik slagside efter affyringen af tre raketter mod det ud for Yemens kyst.

Skibet, som bærer navnet 'Laax' udsendte kl. 09.20 lokal tid nødsignaler og rapporterede, at det havde fået skader på sit lastrum. 

Det oplyser sikkerhedsfirmaet Ambrey ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skibet opereres af græske Grehel Shipmanagement, og maritime kilder i landet rapporterer, at det er sejlet til en havn i nærheden for at vurdere omfanget af skaderne. Besætningen meldes i god behold.

Angrebet skal være sket cirka 100 kilometer sydvest for havnebyen Hodeidah ved den sydlige del af Det Røde Hav.

Houthimilitsen i Yemen har som bekendt tidligere gennemført flere sådanne angreb mod skibstrafikken i området. Det er ifølge militsen sket i solidaritet med palæstinenserne i Gaza.

Angrebet er sket dagen efter, at bevægelsen hævder at have angrebet både flere fragtskibe og to amerikanske militærfartøjer. De angreb er ikke blevet bekræftet af andre kilder.

Tidligere i år angreb houthimilitsen det Belize-flagede skib Rubymar, som senere sank i Det Røde Hav. Det er det hidtil første og eneste skib, som er sunket efter angrebene begyndte i november.

/ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126