23948sdkhjf

Maritim producent sender lærlingen til USA - skal samarbejde med verdens største våbenproducent

Flyproducenten Lockheed Martin, der bl.a. fremstiller kampflyene F-35, har sagt ja til at modtage en lærling fra motorudvikler i Sydhavnen

Lærling Johan Wolff Pjetursson skal en tur til USA. 

Her skal han dygtiggøre sig i produktionsmetoder og mekaniske processer hos verdens største våbenproducent, Lockheed Martin, der bl.a. fremstiller kampflyene F-35. 

Undervisningsopholdet strækker sig over seks uger. 

Normalt er Johan Wolff Pjetursson er i lære som industritekniker hos motorudvikleren MAN Energy Solutions i Københavns Sydhavn. 

Han er dog ikke alene på rejsen. 

For i alt fire danske industriteknikerlærlinge er den praktiske uddannelse nu adgangsbillet til et længere ophold i Texas, USA. 

Håber at inspirere

Projektet med oplæring på Lockheed Martin blev søsat første gang i 2018 i et samarbejde mellem Dansk Industri, Dansk Metal, Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Lockheed Martin og ikke mindst den danske virksomhed Multicut.

Da projektet tog sin form i 2018, var det parternes håb, at der blandt andet ville blive skabt en varig model for udstationering af danske lærlinge Lockheed Martin. Den del af målsætningen er nået, og nu er håbet, at projektet kan inspirere endnu flere fra erhvervsuddannelserne til at rejse ud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078