23948sdkhjf

Nordmænd tager bestemmende ejerandel af dansk maritim startup

Norsk konglomerat har taget kontrollen over dansk startup med speciale i livscyklusanalyse

Den norske maritime rådgivervirksomhed Grieg Green køber en bestemmende ejerandel på 51 pct. af danske Reflow. 

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Klima-tech startup-virksomheden Reflow blev grundlagt i 2018 og har base i København. Virksomheden arbejder med bl.a. livscyklusanalyser i hovedsageligt den maritime sektor. 

Reflow arbejder bl.a. for færgerederiet Scandlines, hvor et digitalt værktøj fra Reflow skal udregne den kommende emissionsfrie færges CO2-aftryk i hele skibets levetid fra byggeri til skrot.

- Vores ekspertise og digitale løsninger inden for livscyklusvurdering og GHG-data for produkter og skibe passer perfekt med Grieg Greens knowhow i recycling og end-of-life analyser, forklarer CEO Rasmus Elsborg-Jensen til Søfart. 

Han fortsætter: 

- Med denne aftale bliver vi en all-round udbyder af miljø- og klimasløsninger til rederier, leverandører og værfter. Jeg er super stolt af vores team og det vi har opnået sammen. 

Grieg Green er en del af konglomeratet Grieg Maritime Group, der rådgiver maritime kunder over hele verden med at træffe beslutninger om grøn teknologi.  

Med denne aftale bliver vi en all-round udbyder af miljø- og klimasløsninger til rederier, leverandører og værfter. Jeg er super stolt af vores team og det vi har opnået sammen Rasmus Elsborg-Jensen, CEO, Reflow

– Vores opgave er at hjælpe kunderne med at træffe de rigtige beslutninger og gøre deres ESG-strategier til virkelighed og samtidig gøre dem så konkurrencedygtige som muligt. Her passer dette partnerskab med ReFlow perfekt, da virksomheden deler alle vores mål og værdier, siger Pia Meling, CEO i Grieg Green. 

Pia Meling bliver ny bestyrelsesformand, og Grieg Maritime Groups Vidar Lundberg tager også plads i bestyrelsen. 

Grundlægger og bestyrelsesmedlem Rasmus Elsborg-Jensen fortsætter som administrerende direktør, ligesom resten af ​​teamet.

Læs mere om Reflow her

Fakta: Reflow

  • ReFlow blev grundlagt i 2018 og er en klima-tech startup med base på Østerbro i København.
  •  ReFlow er en rådgivende ingeniørvirksomhed inden for klima og miljø, der har udviklet en digital løsning, som gør det muligt for virksomheder at beregne og dele deres produkters livscyklusemissioner 
  • Reflows team består af 16 miljø- og softwareingeniører fra ni forskellige lande. 
  • I 2020 fremsatte ReFlow sammen med Dansk Standard og brancheforeningen Danske Maritime en ny ISO-standard omhandlende ”Maritim Energieffektivitet”, der efterfølgende blev stemt igennem af de enkelte medlemslande.
  • ReFlow er derfor den første startup til succesfuldt at fremsætte en ny ISO-standard, som efterfølgende blev godkendt af ISO.

Kilde: Reflow

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094