23948sdkhjf

Dansen om statsstøtte: Organisationer ønsker sig politisk indblanding i markedet i 2024

Danmarks maritime branche forventer store omvæltninger i 2024 - og kalder på mere politisk opbakning

Politisk handling nu.

Det efterlyser en række brancheorganisationer, der står med ønskelisten i hånden for år 2024.

Der skal skibes grøn teknologi ud som aldrig før, der er tilført nye milliarder til forsvaret, og den geopolitiske situation er sjældent anspændt, og alt i alt påvirker det markedet for de danske producenter til den maritime sektor.

Derfor kræver organisationerne politisk handling.

- Statsstøtte er ikke nødvendigvis generelt er af det gode, men når en række store europæiske lande rundt om os i EU yder statsstøtte, og Kina og USA big time gør det samme, er vi nødt til at forsvare vores værdier, erhvervsliv og arbejdspladser. Det bliver en stor og vigtig ting i 2024, lyder det fra Søren Søndergaard, kommunikationschef i Danske Havne.

Det er sød musik i ørene på direktør i Danske Maritime, Jenny Braat.

Hun peger på, at staten skal understøtte den maritime, teknologiske udvikling, så Danmark kan beholde sin konkurrencedygtighed i et marked, der ændrer sig i kølvandet af krige og corona. Men ”statsstøtte” er hun også varsom med at sige, men politiske rammer skal der til i hvert fald.

Og klare rammer for virksomheder er også på dagsordenen for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

Jacob Svane, sekretariatschef for Danske Shipping og Havnevirksomheder kræver klare rammer og regler for havnene, så de grønne elementer kan skibes ud. Det skal ligge helt fast, hvordan der kan og skal investeres i havnearealerne, og hvordan de bliver klar til deres nye position som strategiske knudepunkter for etablering vindmølleparker, CO2 i undergrunden og så videre.

Om det lykkes organisationerne at få den nødvendige politiske rygdækning, vil de næste 12 måneder vise. Og ikke mindst, hvordan den udmønter sig, hvis det skal være ”statsstøtte” i anførselstegn.

Læs indlæggene fra 

Søfart bringer senere på ugen et interview med Anne H. Steffensen, Danske Rederier, omkring hendes agenda for det nye år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095