23948sdkhjf

Stort containerskib i brand efter angreb ud for Yemen

Et 15.000 teu containerskib ejet af tyske Hapag Lloyd er angiveligt ramt af en drone eller et missil ud for Yemen

Et stort containerskib står i brand i Det Røde Hav, efter at det fredag er kommet under angreb fra Yemen.

Det bekræfter skibets ejer, tyske Hapag Lloyd, over for nyhedsbureauet Reuters.

- Hapag Lloyd vil tage yderligere skridt for at sørge for sikkerheden for vores mandskab, siger en talsperson, som ikke har yderligere kommentarer. Ingen besætningsmedlemmer er kommet til skade, oplyser rederiet.

Det er uklart, om skibet er ramt af en drone eller et missil. Der er tale om skibet 'Al Jasrah' med kapacitet på 15.000 teu. Det sejler under under liberisk flag og opereres af Hapag Lloyd. 

Ifølge det britiske sikkerhedsfirma Ambrey væltede en container i vandet, da skibet blev ramt. Reuters skriver, at angrebet udløste en brand på dækket. 

Den britiske søfartsmyndighed UKMTO meddeler, at det er ved at undersøge meldingerne om, at et skib i farvandet ud for byen Hodeidah i Yemen er kommet under angreb.

I en separat melding oplyser UKMTO ifølge Reuters, at den har modtaget melding om, at myndigheder i Yemen har beordret et skib til at ændre kurs og sejle mod Yemen.

Det er ikke oplyst, hvilket skib det drejer sig om.

Den yemenitiske houthibevægelse, som har kontrol med store dele af det nordlige Yemen, har truet med at angribe alle skibe i Det Røde Hav, der har kurs mod Israel.

I den seneste uges tid har der stort set dagligt været angreb mod skibe i området.

Torsdag middag blev der skudt et missil mod et A.P. Møller Mærsk-skib nær Det Røde Hav. Missilet ramte ikke, oplyste Mærsk torsdag. Ingen har umiddelbart taget skylden for fredagens angreb.

Amerikanske, franske og britiske skibe patruljerer i Det Røde Hav og har skudt flere missiler ned, der var affyret fra Yemen.

Ingen har umiddelbart taget skylden for angrebet på Hapag Lloyds tankskib fredag.

Opdateres.

/ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109