23948sdkhjf

Fuldt stop for Fjord Line: Lukker rute, sælger skibet og siger farvel til fragtdirektør

Fjord Line lukker stor rute mellem Norge og Sverige. Samtidig erfarer Søfart, at rederiet siger farvel til fragtdirektør Claus Riis

Fjord Line ophører med at sejle færgeruten mellem Sandefjord og Strömstad. Der sejles for sidste gang den 29. oktober 2023. Det fremgår af en pressemeddelelse fra rederiet.

I forlængelse heraf erfarer Søfart, at Fjord Lines fragtdirektør Claus Riis fratræder sin stilling. Han har siden 2017 haft ansvaret for Fjord Lines fragtvirksomhed.

Baggrunden for Claus Riis fratrædelse kendes ikke, men Søfarts informationer tyder på, at Fjord Lines fragtvirksomhed bliver integreret i rederiets øvrige forretningsområde. For eksempel skal salg af fragtydelser i fremtiden ikke være en særskilt enhed, men derimod en del af Fjord Lines almindelige kommercielle aktiviteter.  

Fjord Line har sejlet færgeruten Sandefjord (Norge) - Strömstad (Sverige) siden 2014. Rutens hovedfokus har været shopping, og skibet 'MS Oslofjord' har sejlet ruten.

Skibet sælges

Rederiet vurderer i øjeblikket, hvordan man kan afhænde 'MS Oslofjord'.

"Driften af 'MS Oslofjord' i Fjord Line regi vil blive afviklet, og løsninger for afhændelse af skibet vurderes," står der i pressemeddelelsen fra Fjord Line. 

Ms Olsofjord

  • MS Oslofjord sejler første gang for Fjord Line.
  • Længde: 134,5 meter
  • Bredde: 24 meter
  • Kapacitet: Ca. 1.350 passagerer og 370 biler

Hvad der skal ske medarbejderne, som sejler ruten, er uklart.

– Vi er nu i dialog med de faglige organisationer og tillidsvalgte samt påbegynder drøftelsesmøder med de af vores medarbejdere, som beklageligvis bliver omfattet af ændringen, siger CEO Brian Thorsted Hansen i forbindelse med nedlæggelsen af ruten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093