23948sdkhjf

Mystisk fragtskib med russisk last pludselig afsejlet efter 7 uger i Danmark

Tirsdag aften kl.23 startede 'Defender' motoren og sejlede ud af Kalundborg Fjord på sin videre færd fra Rusland til Kroatien. Den angivelige tvist om bjærgeløn er tilsyneladende løst

- Vi blev ringet op tirsdag eftermiddag med information om, at 'Defender' ville afgå i løbet af dagen, den melding har vi hørt de sidste fire uger, men tirsdag aften kl. 23 startede de motoren og sejlede ud af Kalundborg Fjord, fortæller direktør Gustav Jakobsen fra Schultz Shipping A/S.

Mens spekulationerne har floreret i ugevis, og mystikken er taget til om fragtskibet, der på sin færd fra Rusland stødte på Sjællands Rev 18. juli , blev slæbt fri 25. juli og dernæst har ligget for anker i Kalundborg Fjord med flådefartøjer omkring sig ad flere omgange, så foregik den pludselige afsejling uden den store dramatik.

Som shipping-direktøren fortæller til TV-Kalundborg, som Søfart samarbejder med om historien, så sejlede 'Defender' bare sin vej.

Tvist om bjærgeløn

Det er angiveligt en tvist om bjærgeløn, der har holdt det græskejede skib under Guinea-Bissaus flag fra at fuldende sin sejlads fra Skt. Petersborg i Rusland mod Sibenik i Kroatien. Lasten er angiveligt stål eller aluminium.

Ingen har med sikkerhed kunnet sige, hvorfor fragtskibet i ugevis blev ved med at ligge for anker i Kalundborg Fjord, selv om de danske søfartsmyndigheder kort efter bjærgningen i slutningen af juli havde tjekket skibet og frigivet det til videre sejlads. 

Det tætteste, vi og læserne kom på forklaring, var fra agenten for det bjærgningsselskab, der stod for at få skibet fri af Sjællands Rev.

- Vi har været i kontakt med rederen, og her er svaret, "skibet kan sejle hvert øjeblik, men vi er endnu ikke enige om betalingen for bjærgningen". Normalt er der en helt klar aftale om, hvad det koster at lave sådan et job, men jeg er ikke informeret om hvad problemet bunder i, fortalte direktør Gustav Jakobsen fra Schultz Shipping A/S til TV-Kalundborg. 

Det var for en uge siden. Siden er den tvist er nu tilsyneladende løst. 

Ifølge tjenesten Marinetraffic sejler 'Defender' i skrivende stund sydpå med 8,2 knob i Nordsøen vest for Ringkøbing. Bestemmelsesstedet Sibenik forventes at blive nået 20. september, med altså syv ugers uplanlagt forsinkelse.  

Kan ubetalt bjærgeløn forklare mystik om skibet fra Rusland, som ligger i dansk farvand på 7. uge?

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093