23948sdkhjf

Rapport: Lynetteholm belaster klimaet som fem rutefly til New York

En ny rapport, der skal beregne Lynetteholms samlede klimabelastning, tyder på, at byggeriet af halvøen belaster i begrænset omfang sammenlignet med en alternativ løsning

En merudledning af CO2 der svarer til fem fyldte rutefly til New York.

Det er, hvad anlæggelsen af Lynetteholm udleder i årene frem til 2070. Det konkluderer en ny rapport, skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Den begrænsede merudledning af CO2 skyldes blandt andet, at Lynetteholm anlægges med overskudsjord, som ville kræve længere transport, hvis det ikke skulle bruges til anlæggelsen af halvøen og i stedet deponeres andre steder.

Derudover skyldes den begrænsede udledning også, at man vil komme til at bo tættere og på færre kvadratmeter end i det alternative scenarie, hvor der ville skulle byudvikles på Sjælland, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge den administrerende direktør for By & Havn, Anne Skovbro, giver rapporten et samlet overblik.

- Med Krakas rapport har vi fået et mere tilgængeligt og samlet sammenligningsgrundlag mellem Lynetteholmsprojektet og et alternativt scenarie, hvor København fortsat skal stormflodssikres, og hvor de nødvendige boliger og infrastruktur fortsat skal bygges, da man ellers vil stå og mangle det i fremtiden. Borgersamling om Lynetteholm har efterspurgt at få sådan et sådan samlet CO2e overblik, og det er med udgangspunkt i det ønske, at vi har bestilt en analyse af Kraka, som viser, at forskellen er begrænset, udtaler Anne Skovbro i pressemeddelelsen.

Det er Kraka Advisory, der har udarbejdet rapporten, som er bestilt af Lynetteholms borgersamling og er finansieret af By & Havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094