23948sdkhjf

28 mio. kr. til grøn maritim forskning går til de unge

Et bredt politisk flertal har afsat 28 mio.kr. til opbygningen af et forsk­nings­mil­jø inden for grøn omstilling på det maritime område. 

Hvis du skal kunne servicere en batteribank på en stor færge eller styre et skib fra broen spækket med den nyeste software og nye grønne brændstoffer, ja så er du altså nødt til at have prøvet kræfter med det under uddannelsen Jacob K. Clasen, Danske Rederier

Det oplyser brancheorganisationen Danske Rederier, der har arbejdet for en styrkelse af de maritime uddannelser og er meget tilfreds med aftalen. Danske Rederier sammen med en række andre er­hvervsor­ga­ni­sa­tio­ner kæmpet for, at de maritime uddannelser skulle styrkes med yderligere kræfter på forsk­nings­om­rå­det, så de studerende får så god og tidssvarende uddannelse som overhovedet muligt.

Midlerne vil komme i form af tilskud til de maritime uddannelser.

- Hvis du skal kunne servicere en batteribank på en stor færge eller styre et skib fra broen spækket med den nyeste software og nye grønne brændstoffer, ja så er du altså nødt til at have prøvet kræfter med det under uddannelsen. Derfor er jeg enormt glad for, at et bredt politisk flertal nu sender de maritime uddannelser en saltvand­s­ind­sprøjt­ning, som de kan bruge til at gøre uddannelserne endnu bedre, siger Jacob K. Clasen, vi­ce­ad­mi­ni­stre­ren­de direktør i Danske Rederier.

Penge fra forskningsreserve

De 28 mio. kr. stammer fra den såkaldte forsk­nings­re­ser­ve og skal ifølge Uddannelses- og Forsk­nings­mi­ni­ste­ri­ets aktstykke til Finansudvalget ses som en målrettet satsning på grøn viden, grønne kompetencer og innovation inden for den maritime sektor.

- Den grønne omstilling af skibsfarten er i fuld gang. Flere og flere færger sejler på batteri, og i næste måned lægger A.P. Møller – Mærsks første metanoldrevne skib til kaj i København. Der sker en rivende udvikling på området, og derfor er der brug for at styrke uddannelserne på forsk­nings­om­rå­det, siger vicedirektøren. 

Aftalen er indgået mellem Regeringen og Socialistisk Folkeparti, Dan­marks­de­mo­kra­ter­ne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094