23948sdkhjf

Reder føler sig snydt af Femern Bælt: Nu får han svar fra minister

Reder har i årevis forgæves forsøgt at få overholdt en mundtlig aftale om arbejde til værdi af millioner. Et svar fra transportminister Thomas Danielsen (V) hjælper ham ikke

Skibsrederen Jørgen Holm Christensen havde en ti-årig kontrakt om arbejde til en af sine både med Femern Bælt A/S. Kontrakten blev ophævet med en delkompensation på seks mio. kr. på et møde i 2012 i Rødbyhavn, selvom kontrakten havde en værdi på det tidobbelte. Samtidig blev der ifølge skibsrederen indgået en mundtlig aftale om, at Jørgen Holm Christensen skulle kompenseres med nyt arbejde af Femern Bælt A/S når arbejdet med Femernforbindelsen begyndte. Den aftale er ikke overholdt. Det fortæller Danish Offshore Industry.

Intet juridisk bindende løfte

Formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, har hjulpet Jørgen Holm Christensen med at bringe sagen op på ministerens bord. Men ifølge det svar som, som transportminister Thomas Danielsen (V) har fået fra Femern A/S, husker ingen af de tre daværende repræsentanter for Femern A/S den mundtlige aftale. Eller som selskabets advokat Kammeradvokaten vurderer herunder at, ”der ikke er givet et juridisk bindende løfte.”

”Baseret på sagsakter, interview med involverede personer i Femern A/S og foreliggende dokumentation har Kammeradvokaten vurderet, at der ikke er givet et juridisk bindende løfte om fremtidige arbejder hverken til Øresund Bådservice ApS eller til Jørgen Holm Christensen,” hedder det i svaret.

Skibsreder fremlægger bevis mod Femern Bælt A/S

Jørgen Holm Christensen har tidligere overfor DOI.dk fremlagt en optagelse af en udateret telefonsamtale med den nu forhenværende direktør for marine arbejder Claus Iversen, en af Femern A/S repræsentanter på mødet. Samtalen indikerer, at der er blevet indgået en aftale. Det fremgår ikke om denne lydoptagelse indgår i Kammeradvokatens vurdering. Advokaten har heller ikke interviewet hverken skibsrederen eller dennes tidligere revisor eller ansatte. 

Messerschmidt: Mærkværdig opførsel af Femern Bælt A/S

Morten Messerschmidt siger til det svar, han har hjulpet Jørgen Holm Christensen med at få:

- Ministeren henholder sig alene til Femern Bælt A/S' forklaring, der er, at der ikke foreligger nogen aftale med Jørgen Holm Christensen, så dermed står sagen, som den hele tiden har gjort påstand-mod-påstand.

Et råd til skiberederen har han også.

Det er vattet af transportministeren, at han ikke vil foretage sig mere. Jeg har jo lydoptagelsen af telefonsamtalen med Claus Iversen, som beviser, der var en aftale Skibsreder Jørgen Holm Christensen

- Set i mine øjne er der kun den mulighed, der hedder et privat søgsmål, men han får svært ved at dokumentere, at der er indgået en mundtlig aftale om det arbejde. Det er jo så godt som umuligt at påvise uanset, at han har to vidner, der bekræftet det, siger DF-formanden og sender en løftet pegefinger både i retning af ministeren og det statlige selskab:

- Under alle omstændigheder er det en mærkværdig måde fra Femern Bælt A/S side at gribe aftaler an på – at man indgår dem mundtligt.

Skuffet reder

Hovedpersonen selv sætter pris på den hjælp, som har fået af DF-formanden, men er skuffet over ministeren.

- Det er vattet af transportministeren, at han ikke vil foretage sig mere. Jeg har jo lydoptagelsen af telefonsamtalen med Claus Iversen, som beviser, der var en aftale, siger Jørgen Holm Christensen.

DOI.dk har talt med Femern Bælt A/S's adm. direktør, Henrik Vincentsen, der ikke har nogen kommentar til sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097