23948sdkhjf

Udskibning af transformerstation til i USA i går er en milepæl

Sidste uges gigantiske projektlast-udskibning fra Lindø var en milepæl for industripartnerne bag

Heavylift-projektlastskibet ’Ametyst’ passerede i sidste uge Grenen for vestgående mod USA fra Odense. Her kunne Bladt Industries, Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører vinke farvel til skibet, eller snarere lasten; en transformerstation og et fundament, der skal indgå i den første amerikanske havvindmøllepark, Vineyard Wind 1, der etableres knap 60 kilometer fra fastlandet Massachusetts.

Vi har haft et super konstruktivt samarbejde med kunden, Vineyard Wind LLC, og det har været en givende proces for os at kunne trække på vores mange års erfaring og gennemtestede samarbejde mellem Bladt Industries og Semco Maritime, så vi nu kan lave en sikker overdragelse til tiden til kunden Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime

- Vi er enormt stolte over at være en del af Vineyard Wind 1, som altid vil have en særstatus, fordi det er den første kommercielle havvindmøllepark, der bygges i USA. For mange år siden var vi en del af de første danske havvindprojekter, da industrien udviklede sig her, og det føles fantastisk at tilføje et nyt kapitel til vores historie med vores involvering i det første amerikanske projekt, siger Klaus Munck Rasmussen, Chief Project Officer, Bladt Industries, i en pressemeddelelse.

Sejladsen fra Odense Havn skete til tiden i forhold til den oprindelige tidsplan, og det er en stor milepæl for projektteamet fra Bladt Industries, Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører. Vineyard Wind 1 udføres som en EPC-kontrakt, med ISC som underrådgiver, der dækker design, indkøb og konstruktion af den 3.200 tons tunge offshore transformerstation og et 2.000 tons tilhørende jacket fundament med fire pæle, som danner den permanente forankring til havbunden.

Syv USA-kontrakter

- Vi har haft et super konstruktivt samarbejde med kunden, Vineyard Wind LLC, og det har været en givende proces for os at kunne trække på vores mange års erfaring og gennemtestede samarbejde mellem Bladt Industries og Semco Maritime, så vi nu kan lave en sikker overdragelse til tiden til kunden, siger Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime.

Bladt har stået for stålkonstruktionen af transformerstationen og fundamentet. Design og ingeniørarbejde er udført af Semco Maritime og ISC Rådgivende Ingeniører, og installation af det elektriske system er også udført af Semco Maritime.

Bladt Industries og Semco Maritime har dyrket det amerikanske marked i et stykke tid og er lykkedes med at vinde kontrakter på syv af de 11 offshore-transformatorstationer, der til dato er blevet tildelt i amerikanske farvande.

Efter ankomsten til installationsstedet vil Vineyard Wind LLC udføre installationen af transformerstationen og fundamentet, hvorefter Semco Maritime og Bladt Industries overtager og begynder arbejdet med idriftsættelse af udstyret i løbet af sommeren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112