23948sdkhjf

Kolding Havn har i 2022 håndteret en af de største godmængder i havnens historie

Kolding Havn er vokset på både topppen og bunden i 2022 

Kolding Havns omsætning er steget med 7,1 pct. i 2022, mens bunden er vokset med 4,7 mio. kr. i forhold til året forinden. 

Det er derfor ifølge en meddelelse fra havnen en glad bestyrelsesformand, der har sat sin underskrift på årsregnskabet for 2022: 

- Ja – jeg må sige, at vi i havnebestyrelsen er tilfredse med resultaterne for året 2022: flere skibe, mere gods, større omsætning og bedre økonomisk resultat end i 2021, trods de meget vanskelige forhold, som specielt krigen i Ukraine har skabt i vores marked. Vi har håndteret den næststørste godsmængde ud af de seneste fem år og det er den tredjestørste mængde nogensinde i havnens historie. Dét kan vi kun være tilfredse med under de vanskelige vilkår, udtaler bestyrelsesformand i Kolding Havn og første viceborgmester i Kolding Kommune Birgitte Munk Grunnet, i pressemeddelelsen. 

Landstrømanlæg etableres i år

Nettoomsætningen for havnemyndigheden Kolding Havn landede i regnskabsåret 2022 på 33,8 mio. kr., og der var ifølge havnen relativt store variationer for de enkelte godstyper, som helt eller delvist kan tilskrives markedsforholdene i 2022. 

Vi har håndteret den næststørste godsmængde ud af de seneste fem år Birgitte Munk Grunnet, bestyrelsesformand i Kolding Havn og første viceborgmester i Kolding Kommune

Årets resultat 2022 blev 11,2 mio. kr., hvilket udgør et plus på 4,7 mio. kr. i forhold til 2021. Væksten i resultat skyldes ekstraordinær indregning af 6,3 mio. kr., som hovedsageligt skyldes rentestigninger, der nedsætter Kolding Havns hensatte pensionsforpligtelser i nutidsværdi overfor tidligere tjenestemandsansatte. Havnemyndigheden beskæftiger 13 medarbejdere, mens der er yderligere ca. 800 job på havnen hos virksomhederne, der lejer sig ind hos Kolding Havn.

I 2023 kommer havnen bl.a. til at arbejde på etableringen af et landstrømanlæg til skibe og kraner til 15 mio. kr. Etableringen startede i februar i år, og anlægget forventes at stå færdigt til sommer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078