23948sdkhjf

Trods lille fald i Q4 kommer Mærsk alligevel til at få rekordregnskab

Det bliver hårdt for virksomheder i fremtiden at komme til at slå A.P. Møller-Mærsks regnskab for 2022, der endte med en bundlinje på godt 200 mia. kroner

203 mia. kroner i overskud bliver sigtepunktet for danske virksomheder i fremtiden, hvis de vil slå den nuværende indtjeningsrekord, som netop er sat af A.P. Møller-Mærsk, der dermed slår sin egen rekord fra 2022 med godt 75 mia. kroner. Sammenlignet var overskuddet i selskabet ‘kun’ ca. 35 mia. kroner i 2018.

Af tallene for fjerde kvartal kan det dog tydeligt ses, at det ikke er alle aktiviteter i koncernen, der går frem. Som det tidligere har været meldt ud, så er containerraterne under pres, og det har også betydet et fald i indtjeningen på dette marked sammenlignet med samme kvartal i 2022. Der er dog stadig tale om en betydelig indtjening på ca. 35 mia. kroner mod ca. 42 mia. kroner i Q4 2021.

“Sammenlignet med foregående år er resultatet primært påvirket af lavere volumener som følge af en svækket kundeefterspørgsel, som til gengæld løsnede for trængsler og operationelle flaskehalse,” skriver selskabet i sin regnskabsmeddelelse og supplere med oplysningen om, at fragtraterne er faldet siden de toppede i sommeren 2022.

- 2022 var bemærkelsesværdig på mere end én måde. Selvom vi rapporterer det bedste økonomiske resultat i virksomhedens historie, har vi også taget partnerskaberne med vores kunder til et nyt niveau ved at støtte deres forsyningskæder fra ende til anden i meget vanskelige tider, siger adm. dir. i A.P. Møller-Mærsk, Vincent Clerc, i en pressemeddelelse om regnskabet.

Han understreger desuden, at selskabets satsning på integrerede logistikløsninger er positivt modtaget af kunderne og er med til at gøre deres forsyningskæder mere modstandsdygtige og bæredygtige.

- Når vi går ind i et år med en udfordrende verdenssituation og nye typer af usikkerheder for vores kunder, er vi fast besluttet på at fremskynde vores forretningstransformation og øge vores operationelle ekspertise for at gribe de unikke muligheder, der ligger foran os, siger han.

Den samlede omsætning steg til 565 mia. kroner mod 426 i 2022.

Søfart dækker i løbet af dagen flere aspekter af det historiske regnskab, så kom trygt tilbage for mere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097