23948sdkhjf

Nyt techsamarbejde: Maritime forsvarssystemer skal være som apps på en smartphone

Med konstant skiftende trusler skal fremtidens maritime forsvarssystemer være så lette at udskifte som skift af apps på en smartphone, er tanken bag nyt tech-samarbejde

Med øget global oprustning og ikke mindst udviklingen af nye, smarte våbensystemer øges også en hurtig tilpasning af de maritime forsvarssystemer. 

Derfor skal systemerne kunne installeres og tages i anvendelse så let som man skifter apps på en smartphone. Det er tanken bag nyt tech-samarbejde mellem it-virksomheden Symantec og værftet OMT. Det nye selskab har fået navnet Cubedin. Det fortæller Finans

Terma-konsortie og Forsvaret skriver under på milliard-byggeri af patruljeskibe

Som navnet antyder skal de maritime forsvarsystemer eller anden udrustning komme i moduler, der nemt kan tilsluttes skibets øvrige våben og overvågningssystemer. 

- Skibene har allerede software til at styre alle de faste ting, og det skal vi ikke blande os i. Men vi skal indlejre vores system i skibet, så vi kan lave en gateway mellem skibets systemer og modulerne, siger Kåre Groes Christiansen, adm. direktør for OMT til Finans.

Han peger blandt andet på, at mange lande netop er på udkig efter modulære våbensystemer, der nemt kan integreres.

SH Group’s nye selskab med målrettet fokus på naval-markedet

Teknologien findes allerede i Svendborg-værftet SH Defence, der har udviklet et modulsystem baseret på 20-fods-containere, som selskabet kalder The Cube, og som allerede findes som en hyldevare. Ifølge Finans er det også meningen, at SH Defence udvikler selve modulerne, mens de i Cubedin integrerer teknologien med skibets øvrige systemer.

Nye patruljeskibe: Team er klar som underleverandør

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094