23948sdkhjf

Dansk Metal: Ny aftale kan sikre dansk skibsbygning

Politisk aftale om bygning af flådeskibe i Danmark er et fremskridt for dansk forsvarsindustri og sikkerhed - som kan skabe massevis af arbejdspladser

Dansk Metal hilser den politiske aftale om, at flere af Danmarks kommende forsvarsskibe kan bygges herhjemme, velkommen. 

Aftalen - som netop er indgået - markerer en historisk mulighed for igen at gøre Danmark til en stærk skibsbyggernation og kan samtidig skabe massevis af arbejdspladser over hele landet, hvis det bliver til virkelighed, skriver forbundet i en pressemeddelelse. 

– Det her er en god nyhed, som vi i Dansk Metal har presset hårdt på for i årevis. Når vi investerer milliarder i vores forsvar, er det fuldstændig afgørende, at vi også sikrer, at pengene skaber værdi herhjemme, siger Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen.

Han understreger, at aftalen ikke kun handler om at styrke Danmarks sikkerhed, men også om at bevare og udvikle vigtige kompetencer inden for skibsbygning.

– Vi har både kompetencerne og kapaciteten i Danmark, og det vil være komplet meningsløst at sende ordrerne til udlandet. Beslutningen betyder, at vi nu er ét skridt nærmere på at skabe højteknologiske arbejdspladser for smede, industriteknikere og skibsmontører over hele landet, siger Claus Jensen.

Dansk Metal har længe advaret mod et ukritisk kapløb mod udenlandske våbenkøb og opfordret politikerne til at sikre, at genoprustningen også bliver en industri- og erhvervspolitisk satsning.

– Nu har politikerne lyttet, og det fortjener ros. Men det er vigtigt, at der hurtigt kommer handling bag ordene. Vi skal ikke bare være et showroom for udenlandske producenter, men en reel industrination med en stærk, danskbygget flåde, siger Claus Jensen.

Dansk Metal opfordrer derfor politikerne til hurtigt at sætte konkrete initiativer i gang, så byggeriet af fremtidens danske krigsskibe kan komme i gang hurtigst muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078