23948sdkhjf

Skibsværft frygter udviklingsplaner for lokal havn

Planerne om udviklingen af Assens Havn skaber frygt for fremtiden i det lokale skibsværft

Dele af Assens Havn skal ryddes, så der kan bygges attraktive boliger med søblik. Men de planer skaber usikkerhed Assens Skibsværft, der har aktiviteter flere steder på havnen.

- Alene snakken om havneudviklingen gør allerede i dag, at vi er blevet nødt til at trække lidt i håndbremsen med investeringer, fordi vi ikke ved, hvilke rammer vi om nogle år har at gøre med, fortæller værftets ejere, Michael B. Skougaard og Erling Pedersen til Fyens.dk.

Fremfor at udelukkende at se fremtiden for havnen som fyldt med boliger peger de to ejere på, at havnen i stedet kunne udbygges, så der kunne komme flere arbejdspladser til byen.

Sammen med Danske Maritime har Assens Skibsværft sendt et høringsvar til Assens Kommune, hvor de anfægter en række punkter i kommunens planer, især hvor havnens kajmeter reduceres.

Assens Skibsværft bruger tidligere erfaringer til at bygge nyt passagerfartøj til Grønland

Borgmester Søren Steen Andersen (V) oplyser til Fyens, at kommunen på ingen måde har planer om at begrænse værftets muligheder for vækst.

- Vi anser det som værdifuldt at have værftet. Vi har ingen planer om at søge staten om at få havnens status som erhvervshavn afskaffet. Så er det klart, at vi skal finde en formel, og det gør vi gerne i dialog med værftet, på, hvordan arbejdet fremover skal foregå, også med hensyn til den tunge trafik i området, siger han.

Grøn omstilling skæpper i kassen hos Assens Skibsværft

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094